Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Arkas iç limanlara yük taşımaya başladı
Arkas'ın 1996'dan beri bekleyen projesi gerçekleşti. Holding, iki şirketi aracılığıyla Türkiye'de ilk kez iç limanlar arasında konteynır taşımacılığına başlıyor.

ARKAS Holding, İstanbul, Gemlik, İzmir ve Mersin limanları arasında 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda düzenli koyteyner seferleri başlattı. Türkiye'de ilk defa iç limanlar arasında düzenli konteyner taşımacılığını Arkas Line ve Arkas Anadolu Lojistik hayata geçirecek. Hizmetin tanıtım toplantısında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, 'İç limanlarda konteynerle taşıma yapılmasını ilk 1996 yılında konuşmaya başladık. Aynı yıllarda Türk bayraklı gemi filomuzun temellerini attık. Gemilerimiz alırken, bu gemileri iç limanlarımızda taşıma yapmak için kullanmayı hayal ediyorduk, bu yıl 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda bu hayalimizi gerçekleştirdik. Kabotaj taşımaları sayesinde hem Türk limanları birbirine bağlanıyor hem de nispeten ana limanlara uzak olan küçük limanların hinterlandından bulunan üreticileri de uygun maliyetli taşıma imkanıyla yurtdışı limanlarına bağlanıyor' dedi.

Kar beklentisi içinde değiliz

ARKAS Line, Teoman A ve Jak A adlı iki gemisi ile İstanbul - Gemlik- İzmir - Mersin rotasında haftalık servis verecek. Projenin ikinci ayağında Karadeniz limanlarından yeni hat açılacak. Düzenli bir servis koymaları nedeniyle müşterilerin zaman içinde bu taşıma modeline alışacaklarını, taşıma alışkanlıklarının değişeceğini ve maliyetlerin azalacağını söyleyen Arkas; 'Kısa vadede bir kar beklentisi içinde değiliz, kabotaj taşımaları zamanla hak ettiği potansiyele ulaşacaktır' dedi.

TURMEPA Karadeniz'e çıkarma yaptı

Karadenİz'İn tekrar nefes alabilmesi için Samsun'a çıkarma yapan TURMEPA (Deniz Temiz Derneği), ikinci 'Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi'ni bu şehirde açtı. Açılışta bir konuşma yapan TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı, denizlerdeki kirlenmenin çevreyi olumsuz etkilediğini söyleyerek şöyle devam etti: 'Karadeniz'de 26 balığın nesli tükendi. Marmara'da 143 balık yok oldu. Ege ve Akdeniz'deki balık varlığı da hızla azalıyor. Denizlerimiz yüzde 80 oranında karadan ve insan eliyle kirletiliyor. Yılda sadece 570 milyon ton evsel atık nehirler aracılığıyla Karadeniz'e taşınıyor. Birçok Karadeniz ülkesinde plajların kapatılmasının nedeni, kanalizasyonlar aracılığıyla yayılan tehlike.'


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 02.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 MCS Denizcilik Na..
 DEVAL Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 DİZMAN Denizcilik
 ANTMARİN A.Ş
 RİMİT Denizcilik
 NARAL Denizcilik
 İSKETE Deniz Taşı..
 EFE Gemi İşletmec..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim