Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gençleri denizciliğe davet etti
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güldem Cerit,Türkiye'de limanlar,marinalar,turizm ve ticaret gemilerinin arttığını, nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirterek, üniversiteye hazırlanan gençlere denizcilik mesleğini önerdi.

Cerit,1988 yılında DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu olarak kurulan ve ''denizcilik sektörüne nitelikli insan yetiştirerek altyapı hizmeti veren'' kurumun, Bakanlar Kurulu kararıyla 31 Ekim 2009 tarihinde Denizcilik Fakültesi'ne dönüştüğünü hatırlattı.

Fakültede 2010-2011 eğitim öğretim döneminde ''Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü'', ''Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü'' ve ''Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü''nde İngilizce eğitim vereceklerini kaydeden Cerit, 1988 yılında eğitime başlayan ''Deniz İşletmeciliği Yönetimi''nden bugüne kadar 870 mezun verdiklerini, bunların yüzde 80'inin denizcilik ve bağlı sektörlerinde çalıştığını, yüzde 20'sinin kendi işini kurduğunu, mezunlarının ABD, Kanada, Dubai, Hong Kong, Nijerya, Almanya, Belçika, İspanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde mesleklerini sürdürdüğünü açıkladı.

Cerit, 1995 yılında açılan Güverte Bölümü'nden bugüne kadar 422 öğrencinin mezun olduğunu, bunların büyük bölümünün de yurt dışında çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Uluslararası norm ve standartlarda eğitim sunduğumuz için, eğitim dilimiz İngilizce. Okulumuzdan mezun olanlar uzak yol kaptanı, uzak yol başmühendisi olarak, uluslararası sektörde çok tutuluyor. Türkiye'de limanlar, marinalar, turizm ve ticaret gemilerimiz artıyor. Nitelikli insan gücüne ihtiyacımız var. Gençler, denizcilik mesleğiyle işsiz kalmaz. Türkiye bir deniz ülkesi. Deniz zenginliktir, berekettir. Kara ve demir yolları için altyapıya ihtiyaç var. Denizdeyse yol bedava. Türkiye'de limanlar, marinalar, turizm ve ticaret gemilerinin artıyor, nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Üniversiteye hazırlanan gençlere denizcilik mesleğine yönelik eğitim almalarını öneriyorum.''

Güldem Cerit, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 1995 yılından bu yana düzenledikleri ''Gemi Adamları Kursu'' ile 50 bini aşkın kişiye eğitim verdiklerini, Aktif İstihdam Tedbirleri ve Yerel Düzeyde Türkiye İş Kurumu'na Destek Projesi kapsamında da geçen yıl İşsiz Gençlerin İstihdamına Yönelik Gemiadamı Mesleki Eğitim Projesi (GEMES) ile 120 işsiz gence iş imkanı sağladıklarını söyledi.

Denizcilik eğitimde Türkiye'nin uluslararası kabul gördüğünü anlatan Cerit, ulusal ve uluslararası iş alemine layık öğrenciler yetiştirmenin gururunu taşıdıklarını bildirdi.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Okan Tuna da dünya ticaretinin çok büyük bölümünün deniz ulaşımıyla gerçekleştiğini, buna bağlı olarak Türkiye'de de lojistiğin önemli bir sektör haline geldiğini vurguladı.
Okulda deniz lojistiği, depolama, stok yönetimi ambalajlama gibi konularda hem teorik, hem pratik uygulama yaptıklarını anlatan Tuna, lojistik laboratuvarında 10'a yakın eğitim programıyla görsel olarak hangi parçanın nerede, nasıl, daha güvenli taşınabileceğini öğrettiklerini ifade etti.

İŞSİZ KALMALARI İMKANSIZ

Okulun ilk mezunlarından Denizcilik İşletmeciliği Yönetimi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Ali Deveci ise uluslararası vizyona sahip, yabancı dili olan, dinamik yapıdaki gençlerin deniz eğitimi almasını önererek, ''Ben akademik kariyeri tercih ettim. 1993'te mezun oldum. Okuldaki mezunlar içinde ilk öğretim üyesi benim. Arkadaşlarımın tamamı şu anda sektörde çok önemli konumdalar. Büyük bölümü de yurt dışında, kendi şirketlerini kurdu, iş adamı oldular. Stres altında çalışabilen, dışa dönük, organizasyon yapma yeteneği ve analitik düşünceye yatkın kişilerin bu eğitimi almasını çok isterim. İşsiz kalmaları da imkansız'' diye konuştu.

Kaynak: Samanyoluhaber
Eklenme tarihi: 05.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 ACT Deniz Taşımac..
 ORION Denizcilik ..
 ADAFARM Su Ürünle..
 ATA Holding A.Ş.
 BURAK Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 KORAL Ship
 LUNA Roro
 BORLU Çevik Akary..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim