Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
10 liraya mavi tur
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, otellerin büyük bir kısmının ''her şey dahil sistemi'' ile çalışması, yabancı turistlerin alım gücünün azalması ve tekne sahipleri arasındaki rekabet nedeni ile günlük mavi tur fiyatları 10 liraya kadar geriledi.

Marmaris Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Berk, geçmiş yıllara oranla yabancı turistlerin bu sezon turlara daha az ilgi gösterdiğini söyledi.

Günübirlik olarak yapılan mavi turlara yerli turistlerin daha fazla katıldığını belirten Kooperatif Başkanı Berk, ''Yabancı turistlerin az olmasında, her şey dahil sisteminin önemli bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. Tatile her şey dahil sistemiyle gelen turistler turlar için para ayırmıyorlar. Dünyada böyle bir sistem var, otellerde gün boyu yiyecek içecekte sınır yok. Dünyadaki ekonomik krizden dolayı turistlerin harcama imkanları kısıtlı. Konaklama sektöründeki bu gelişmeler, deniz turizmini olumsuz yönde etkiliyor'' dedi.

Turlara katılan müşterilerin yüzde 70'ini yerli turistlerin oluşturduğunu kaydeden Berk, sadece haziran ve temmuz gibi yüksek sezonlarda yaşanan yerli turist yoğunluğu sayesinde teknecilerin az miktarda para kazanabildiğini ifade etti.

KOY İÇİ TURU 10, DALYAN TURU 25 LİRA

Marmaris'te kooperatiflerine bağlı Dalyan ve koy turları yapan yaklaşık 100 tekne bulunduğuna işaret eden Ali Berk, şunları söyledi:

''Dalyan'a tur düzenleyen 3 büyük gemimiz bulunuyor. Şuanda bütün teknelerimiz turlarına dolu bir şekilde çıkıyor diyebiliriz. Ancak bir fiyat istikrarsızlığı var. Taşıma ücretleri arzu ettiğimiz noktada değil. Bunda tekne sahiplerinin de hatası var. Fiyatların düşük olmasında müşterilerin alım gücünün etkisi büyük. Tekne sahipleri arasında, bir araya gelememekten kaynaklanan rekabet de söz konusu. İnşallah kooperatif olarak bu sorunları çözeceğiz.''

Dalgan turu yapan 3 büyük gemi olarak bu sene bir ilki gerçekleştirdiklerini ve sıra ile havuz sistemine geçtiklerini anlatan Berk, gelecek yıllarda bütün teknelerin bu sisteme dahil edilerek bir klaslaman sistemi oluşturulacağını ve böylece her teknenin hak ettiği kazancı alacağını dile getirdi.

Günde ortalama bin 500 kişinin Marmaris'teki teknelerle turlara çıktığı bilgisini veren Berk, ''Fiyatlarımız oldukça düşük. Koy içi turlar 10, Dalyan tur ise 25 lira. Aslında bunlar çok komik rakamlar. Bu rakama otelden alınış, geri bırakılış ile öğlen yemeği de dahil'' diye konuştu.

DALYAN'A KARADAN GİTMEK DAHA PAHALI

Bu arada, Dalyan'a tekne turu yerine karadan gitmek isteyen bir kişinin daha fazla ücret ödemesi gerekiyor.

Marmaris'e 77 kilometre uzaklıktaki Ortaca ilçesinin Dalyan beldesine kara yolundan otobüsle gitmek isteyen kişinin gidiş dönüş 30 lira vermesi gerektiği belirtildi. Kara yolunu kullanarak Dalyan'a ticari bir taksiyle gitmek isteyenlerin ise gidiş dönüş yaklaşık 300 TL ödemesi gerektiği öğrenildi. Ayrıca, bu seyahat sırasında yol üzerindeki restoranlarda, tekne turlarında olduğu gibi öğlen yemeği yemenin bedeli ise 8 ile 10 TL arasında değişiyor.

TUR PROGRAMLARI

Bir gün önceden günlük Dalyan mavi turuna katılmak için rezervasyon yaptıran turistler, sabah 09:30'da teknelere bağlı servis araçlarınca otellerinden alınarak yat limanına getiriliyor.

Saat 10:00'da limandan demir alan teknelerle yolcular ilk molalarını Akvaryum Koyu'nda veriyor ve burada bir süre yüzüyor. Daha sonra yaklaşık 2 saat süren yolculuk ve yenilen öğle yemeğinin ardından tekneler caretta carettaların üreme alanı olan ünlü İztuzu Plajı'na ulaşıyor. Plaj'da güneşlenip denizde yüzülmesinin ardından turistler gruplar halinde küçük teknelere bindirilerek Dalyan kanalındaki sazlıklar arasından ilerleyerek tarihi 4 bin yıl öncesine uzanan Kaunos Antik Kenti'ndeki kral mezarlarını görme fırsatı elde ediyor. Daha sonra isteyenler belirli bir ücret karşılığında '' güzelleşmek'' için çamur banyosuna girip sıcaklığı 39 dereceyi bulan kaplıcada da terleyebiliyor. Tur, aynı güzergahın takip edilmesiyle saat 19:30 sıralarında Marmaris Yat Limanı'nda son buluyor.

Günü birlik koy turlarına katılanlar ise yine otellerinden servisle alınmasının ardından, saat 10:00'da limandan ayrıldıktan sonra Cennet Adası'ndan başlayarak Fosforlu Mağara, Akvaryum Koyu, Turunç beldesi ve Kumlubük Koyu'nun ardından Çiftlik Koyu'na uğrayarak akşam üzeri saat 17:30'da geri dönüyor. Bu turda öğle yemeği servisi yapılan turistlere farklı noktalarda en az 5 kez yüzme fırsatı sunuluyor.

Kaynak: Takvim
Eklenme tarihi: 28.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MFS Line
 MASTER Petrol
 SEA PIONEER Deniz..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 KEREM Denizcilik
 MALATYA Büyükşehi..
 THE MOORİNGS Yach..
 İSTANBULLİNES Den..
 MALATYA Belediyes..
 UNIMARIN Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim