Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İngiliz devlerinden gemi ve uçakta ortak üretim teklifi
Başbakan David Cameron'un Türkiye ziyaretinde perçinleşen ilişkiler meyvelerini kısa sürede verecek. İngiliz firmaları uçak motorları ve gemi üretimi konusunda işbirliği yapmak istiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İngiltere Başbakanı David Cameron geçtiğimiz gün "İngilizlerin artık gelişmekte olan yeni piyasalarda yatırım yapmasını istiyoruz. Vodafone, Tesco, HSBC hali hazırda Türkiye'de bulunan büyük İngiliz yatırımları. Ben çok daha fazlasını görmek istiyorum" diyerek, İngiliz şirketlere mesaj verdi. Cameron'un sözleri üzerine gözler yeni yatırım alanlarına çevrildi. İngiltere'nin üzerinde durduğu yatırım alanlarının havacılık ve denizcilik olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, hem sivil hem de askeri anlamda işbirlikleri düşünülüyor. İngiliz firmaları uçak motoru ve tersanelerde kullanılmak üzere çeşitli ekipmanların satış işlemlerini yapmak için anlaşma aşamasında. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın muharip gemilerini yapan ve yeni projelere imza atan RMK gibi firmalarla da çalışacak olan İngilizler denizciliğe de el atmış olacak.

PASTADAN BÜYÜK PAY İSTENİYOR

DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Metin Mansur, İngilizler'in daha önce Almanya ve Fransa gibi büyük ülkelere kaptırdıkları pazarlara yenilerinin eklenmemesi için çalıştıklarını söyledi. "Tekrar yaşanmaması için özellikle birliğin çevresindeki gelişmekte olan ülkeleri hedef alıyorlar" diyen Mansur, İngilizler'in Türkiye'de özellikle savunma sanayii alanında işbirliğini artırmak ve pastadan daha fazla pay almak istediğini söyledi.

Mansur, "Orta vadede Türkiye'nin savunma harcamalarının daha da artacağını düşünüyorlar. Bunun dışında özellikle perakende zincirlerinin yatırım konusunda eksik kaldığını belirtiyorlar. Ayrıca sağlık turizmi ve Public Private Partnership modeliyle kamu özel işbirliğiyle yapılacak altyapı yatırımlarına odaklanıyorlar" diye konuştu.

2009'DA 322 MİLYON $ GELDİ

TÜRKİYE'DE hâlihazırda faaliyet gösteren İngiliz sermayeli şirketlerin sayısı 2 binin üzerinde. İngiliz sermayesi Türkiye'de altyapı, enerji, turizm, gıda, telekomünikasyon, finans ve emlak alanlarında yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz yıl İngiltere'den 322 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi. Buna karşın, toplam 88 Türk yatırımcı İngiltere'ye 600 milyon dolarlık yatırım yaptı. Türk sermayesinin İngiltere'de yoğunlaştığı alanlar beyaz eşya, gıda ve tekstil. Türkler özellikle küçük ölçekli çok sayıda hazır giyim firmasıyla İngiltere piyasasının yüzde 12'lik kısmında varlık gösteriyor.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 29.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKAR Shipping
 TRIMORYA Denizcil..
 TRANS KIBRIS
 PİRANA Dalış Ltd...
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 NNC Shipping. co.
 ORION Denizcilik ..
 AKIN AKSU Yat
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 MOBYDİCK Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim