Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyanın en büyük enerji gemisi Irak'a doğru yola çıktı
Karadeniz Enerji Grubu tarafından inşa edilen enerji gemisi Karadeniz Powership Rauf Bey, Irak'ın Basra bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yola çıktı. Rauf Bey, 240 metre boyu ve 200 megawatt kurulu gücü ile şu anda dünyanın en büyük enerji gemisi olma unvanını elinde bulunduruyor. İçinde hem elektrik üretim santrali hem de trafo merkezi bulunan gemi, kendi başına 1 milyon kişinin temel elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip.

Karadeniz Holding'in başlattığı 'Dostluk Enerjisi' Projesi kapsamındaki ikinci gemi olan Karadeniz Powership Rauf Bey, Basra'ya bu ay sonunda ulaşacak. Mayıs ayında Irak'a varan ve dünyanın ilk enerji gemisi olan 144 megawatt kurulu güçteki 'Karadeniz Powership Doğan Bey' ise hali hazırda Basra'da elektrik sağlamaya devam ediyor. Karadeniz Powership Rauf Bey gemisinin Irak'ta devreye girmesi ile Karadeniz Holding'in Basra'daki toplam kurulu gücü 344 megawatta ulaşacak.

Karadeniz Holding, yeni yüzer santral ile birlikte Basra'nın yüzde 30, Irak'ın ise yüzde 10 elektriğini temin ediyor hale gelecek. Irak ile başlayan yatırım projesinin ilk etabının önümüzdeki aylarda devreye girecek Pakistan gemileri ile tamamlanacağını aktaran holding, ayrıca şu bilgileri verdi:

"İlk 4 gemimizle toplam 675 megavat enerji kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Yatırım değeri 500 milyon doları aşan bu gemilerin 3'ünü İstanbul'da, 1'ini de Singapur'da inşa ettirdik. Gemilerin inşasında 2 bini aşkın Türk insanının emeği var. Bunlara ilave olarak toplam kapasitesi 750 megawatt olan 5 gemiyi daha bitirmeyi planlıyoruz. Dünyanın en büyük enerji gemileri filosu tamamen Türk sermaye, teknoloji, mühendislik, işgücü ve emeğinin bütünleşmesi sonucu global anlamda etkin bir milli ürün tanımını layıkıyla hak etmektedir. Ev sahibi ülkelerdeki ev, okul, hastane, sanayi ve işyerlerine hayat vererek, buralarda yaşayan milyonlarca insana Türk bayrağının hak ettiği sevgi ve saygıyı aşılamakta olan projemiz, tüm bu ve benzeri unsurların uç uca eklenmesiyle meydana gelen devasa bir dostluk köprüsüne dönüştü."

Karadeniz Powership Rauf Bey ilk seferinde Lübnan'ın Beyrut şehrine de uğrayacak. Lübnan Enerji ve Su Bakanlığı'nın davetlisi olarak Beyrut'ta tanıtılacak olan gemi, Lübnan'ın yaşadığı elektrik sıkıntısının en hızlı ve verimli çözümü olarak görülüyor. Başta bizzat Lübnan Enerji ve Su Bakanı olmak üzere pek çok hükümet üyesi, bakan ve üst düzey bürokratın ziyaret edeceği Rauf Bey, daha sonra Basra'daki limanda yerini almak üzere yola devam edecek.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 13.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİKMARİNE
 DALICI Denizcilik
 RİMİT Denizcilik
 DMY Denizcilik A...
 IMB Shipping and ..
 MEGASTAR Daily Bo..
 AYDEN Denizcilik
 ICM Havacılık A.Ş
 CASPI Cargo Lines..
 MMMARİNE denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim