Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Lojistik sektörü yeniden UND çatısı altında birleşiyor
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, lojistik sektörünün kendisini, 2023 yılında 1 trilyon dolarlık dış ticaret hacminin yaratacağı ihtiyaca cevap verecek şekilde, yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER) tarafından, iki derneğin UND çatısı altında birleşme kararının ilk adımı olarak düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Çağlayan, “birlikte rahmet, ayrılıkta azap” olduğu prensibini anımsatarak, sektörün iki derneğinin biraraya gelmesi için emek harcayanlara teşekkür etti.

Bu birleşmenin önümüzdeki dönemde hem sektör hem de Türkiye ekonomisinin yararına gelişmelere vesile olması temennisini ileten Çağlayan, “Bana göre vuslat gecesi olan bu gecede nikah şahitliği yapmak için burada olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Lojistik ve dış ticaretin bir elmanın iki yarısını oluşturduğunu söyleyen Çağlayan, 2023 yılı için belirledikleri 1 trilyon dolarlık toplam dış ticaret hacminin gerçekleştirilmesi için, lojistik sektörünün de limanların, denizyolu, karayolu, demiryolu taşımasının da bu ihtiyaca cevap verecek şekilde kendisini bugünden yapılandırması gerektiğini vurguladı.

Çağlayan, “İhracat sektörü nezle olduğu zaman sizler yatağa düşersiniz. Bu sektör dış ticaretle beraber anlam ifade eden bir sektördür” diyerek, Bakanlık olarak yurt içinde lojistik merkezleri oluştururken, Türkiye dışında da sektörün taşıma kabiliyetini, kapasitesini artırmak için çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Çağlayan, Rusya'da ve Suriye'de bir lojistik merkezi kurulması için yoğun çaba içinde olduklarını, bunun yanında Irak, ABD gibi ülkelerde de benzer çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

12 Eylülde gerçekleştirilecek referanduma da işaret eden Çağlayan, bu referandumda milletin mevcut statükoyu korumak ile, kimsenin gece yatıp sabah darbe yapamayacağı bir Türkiye oluşturma arasında tercih yapacağını söyledi.

Bunun iş adamlarını birinci dereceden ilgilendirdiğini kaydeden Çağlayan, “Bu anayasa çalışması, sizlerin sahiplenmesi, sizler tarafından propagandası yapılması gereken bir iştir” dedi.

Çağlayan, referanduma götürülecek anayasa değişikliği paketinde yer alan maddelerin içeriğine ilişkin de bilgi vererek, “Bunlar Anayasa Mahkemesi'nden, Yüce Divan'dan kaçıyorlar deniyor. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Evet, biz bu millete hizmete devam edeceğiz ve bu hizmet noktasında eğer bizim boynumuzun vurulması gerekiyorsa, canımız bu millete sonuna kadar helal olsun” diye konuştu.

Zafer Çağlayan, referandumda anayasa değişikliğinin kabulünün ardından anayasada ilk üç madde dışında diğer maddelerde de düzenlemelerin yapılacağı bir yolun açılacağını söyledi.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da UND ile RODER'in birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yıldırım, birleşmenin ülke ve sektör için hayırlı olmasını dileyerek, “Bu hayır, bildiğiniz 'hayır'lardan değil, bu sonucu 'evet' olan hayır. Nikah masasına oturunca nikah memuru ne diyor? Hadi şahitlerin huzurunda evlenmeye 'evet' diyor musunuz diye tekrarlatıyor mu? Evet mi? İşte böyle, birleşme başka türlü olmaz. 'Evet' diyeceğiz, bir araya geleceğiz, gücümüzü birleştireceğiz. Birlikten güç doğar” diye konuştu.

Bir nakliyecinin Yunanistan'a geçiş belgesiyle ilgili sorununu dile getirmesi üzerine Yıldırım, şunları söyledi:
“Rusya'yla sorununuzu çözmedik mi? 20 ülkeyi libere etmedik mi? Yunanistan ile de sorunu çözeriz, hepsiyle de sorunu çözeriz. Yunan belgesine mi takılacağız? Bunun lafı bile olmaz. Bu konuda yaptıklarımızı biliyorsunuz. Sayın Başbakanımız Yunanistan Başbakanı'na bu konuyu bizzat anlattı.”
Yıldırım, taşımacılığın ticaret olmadığını, ticaretin geliştirilmesi için bir araç olduğunu ifade etti.
Nakliyecilerin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini bildiklerini anlatan Yıldırım, “Bu sorunların tamamının bizden kaynaklanmadığını da biliyoruz” dedi.

Referanduma da değinen Yıldırım, konuyla ilgili parti propagandası yapmadıklarını vurguladı.
Yıldırım, liderlerin birbirleriyle çekişmek yerine, insanlara değişikliklerin ne olduğunu anlatması gerektiğinin altını çizdi.

İlk defa milli iradenin, hiçbir dayatma olmadan kapsamlı bir değişiklik talebi olduğunu anlatan Yıldırım, “Bu değişiklik herkesi ilgilendiriyor. Son kararı vatandaş verecek. Her şart altında bu değişikliklerin ülke ve millet için ne anlama geldiğini anlatacağız. Sonra kararı millete bırakacağız. Bu değişiklikler ülkemizin yararınadır. Biz kapanan bütün yolları açtık, tıkanan adalet yollarını da siz açacaksınız. Demokrasi ve özgürlük bayramı için hazır mı taşımacılık sektörü? Bayramınız mübarek olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 20.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SOLAR Gemi Kurtar..
 ALPAGUL Denizcili..
 RİMİT Denizcilik
 BODRUM Denizcilik
 HİLAY Denizcilik ..
 ADAKENT Gemi İşle..
 AK Denizcilik
 VEYSEL VARDAL Gem..
 ECE Gemi İnşaa
 NARAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim