Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul, Deniz Kültürü Festivali'yle hareketlenecek
İzmir ve İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali'nin başlamasına çok az bir süre kaldı. Festivalde birbirinden ilginç etkinlikler yapılacak. İzmir'den sonra 24-25-26 Eylül'de İstanbul Sarayburnu'nda gerçekleşecek festivale Kaptan Cousteau'nun efsane ekibi ve AB ülkelerinin festival başkanları da katılacak. Amaç, genç nesli denizle buluşturmak.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından himaye edilen 3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali'nin amacı deniz kültürüne uzak olarak yetişen çocuk ve gençleri denizle buluşturmak. Denizcilik Müsteşarlığı ve Fatih Belediyesi'nin desteği ile Deniz Kültürü Derneği, Ekonomi Gazetecileri Derneği ve Vira Dergisi tarafından organize edilen festival, İzmir ve İstanbul'da deniz kokulu bir hava estirecek. "İstikbal Denizlerdedir" sloganı ile yola çıkan festival için Sarayburnu'nda İstanbulport'ta kurulacak festival köyündeki açılış seremonisi 24 Eylül 2010 tarihinde yapılacak. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün festival için hazırladığı özel gösterinin ardından Çaka Bey Türk Denizcilik Ateşi'nin karşılanması ile başlayacak festivalin açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yapacak.

Mithat Bereket'in "Pusula" programı denizaltından canlı olarak yayınlanacak ve programa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuk olacak. İlk kez denizaltından yapılacak canlı yayında Bakan Yıldırım, deniz kültürüne, çevreye ve denizlerdeki güvenliğe neden önem vermemiz gerektiğine ve denizciliğin bir ülke için neden önemli olduğuna dikkat çekecek önemli açıklamalar yapacak. Özellikle deniz görmemiş ve kimsesiz çocukların festival köyüne gelmesi sağlanarak, çocukların mavi düşler görmeleri için bir dizi etkinlik planlanmış durumda. Çocuklar teknelerle Boğaz'da gezdirilerek onlara çeşitli bilgiler verilecek. Ayrıca denizci düğümü yapmayı, balık tutmayı, denizcilik terimlerini öğrenecek olan çocuklar bir deniz aracının nasıl kullanıldığını da öğrenme fırsatı bulacaklar.

Bütün gazetecilerin de davetli olduğu festivalde isteyenler tehlikeli Boğaz geçişini simülatörde kendileri de deneyebilecekler. Bir tankerin İstanbul Boğazı'ndan geçerken karşılaşılabilecek tehlikeleri yakından görme imkanı bulacak olanları değişik bir heyecan bekliyor.

26 Eylül Pazar günü kahvaltıda bir araya gelecek olan Ekonomi Gazetecileri, daha sonra Yenikapı Metro İstasyonu üzerindeki Marmaray Arkeolojik kazı alanını ziyaret ederek bilgi alacak. İstanbul'un tarihini 8 binli yıllara taşıyan bu tarihî mirası Kaptan Cousteau'nun ekibi ve yabancı konuklar da ziyaret edecek. Kaptan Cousteau'nun ekip şefi Andre Laban denizaltında yağlı boya tablo yaparak, bu konudaki deneyimini deniz dostları ile paylaşacak. Ödüllü belgeseller de festival kapsamında izleyicilerle buluşacak.

"7'den 70'e denize" adı altında çocukları ebeveynleri ile denizle buluşturan eğitim sayesinde çocuklar değişik tecrübelere yelken açacaklar. 2 gün sürecek eğitimin sonunda bir de küçük yarış yapılacak ve kazananlara ödüller verilecek.

Denizcilik sektöründeki bütün sivil toplum kuruluşları ve kurumları bir araya getirecek festival kapsamında "Deniz Kültürü" başlığı altında paneller de yapılacak. Panellere sanat, gazete, edebiyat, spor dünyasından ünlü isimler de katılacak. Ayrıca merhum Haluk Cecan adına bir de dalış gerçekleştirilecek.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 16.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ISKOMARINE Denizc..
 INDEKS A.Ş
 BYZAS Turizm
 UFUK DENİZ Gemici..
 FENER Denizcilik
 KUTUP Denizcilik
 SİNOMAR Denizcili..
 İZMAİL Kumanya
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 İSKOMARİNE Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim