Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kalkavan veryansın etti Başbakan cevap verdi
Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşmasında veryansın etti, başbakan erdoğan anında cevap verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ADİK (Anadolu) Tersanesindeki Ç151 Süratli Amfibi Gemisinin denize indirme töreninden sonra, Kaptan Arif Bayraktar gemisinin teslim törenine katılmak üzere TORGEM Tersanesi'ne gitti. Törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da katıldı

KALKAVAN'DAN BAŞBAKAN'A VERYANSIN

Başbakan Erdoğan'da önce Torgem Tersanesinin sahibi Kemal Torlak bir konuşma yaptı. Torlak yerine oturduktan sonra, Başbakan Erdoğan, "Güzel konuştun " dedi. Torlak'ın ardından Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan bir konuşma yaptı. Gemi yapımında stopaj alınmasından dert yanan Kalkavan, " Burada sektör sadece zor durumda. Sizden bir talebimiz var. Bizler savaşa varız. Bize lütfen bizim rakiplerimize sağlanan şartları sağlayın. AB'yi de İspanya'yı da kabul ediyoruz. Bize onların uyguladığı ancak bize gelince hayır olmaz denilen şeyler olduğunda bizim bu işi yapma şansımız yok Size teşekkür ediyoruz ama üzülmeye devam ediyoruz." dedi. Bu arada Başbakan Erdoğan konuşmalar sırasında Bayraktar Denizcilik Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Bayraktar'ın kızları 4 yaşındaki Ayşe Naz ile 3 yaşındaki Ece Nur adlı kızlarını sevdi.

BAKANDAN DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE ELEŞTİRİ

Ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bir konuşma yaptı. Bakan Yıldırım, " Sipariş alınan gemi sıralamasında dünya beşincisi, yap inşaatından ilk beş ülke arasına girdik" dedi.

Bakan Yıldırım, "Her 100 gemimizden birkaçı başka karasulara gittiğinde tutuklanıyordu Yaptığımız ısrarlı çalışmalarla 4 yıl gibi kısa bir sürede denizciliğimizi kara listeden çıkardık. Ay yıldızlı bayrağımızı beyaz listeye geçirdik" dedi. Bakan Yıldırım, Acaba bütün bu süreç öncesinde her şeyi doğru yaptık da ondan mı bu hale geldi acaba hiç bizim hata yaptığımız bir yer yok mu diye sektörün bunu değerlendirmesi ona göre kanaatlerini geliştirmesi daha isabetli olur. Bu durum gelip geçici bir durumdur. Türkiye bir denizci bir ülke olarak rüştünü çoktan ispatlamıştır. Bundan sonra da aranan inşaacı ülke olarak var olmaya devam edecektir" diye konuştu.

BAŞBAKAN'DAN KALKAVAN'A CEVAP

Daha sonra Başbakan Erdoğan kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bir ilk olan bu adımın bu eserin ortaya çıkmasıyla büyük bir ispat- ı vücud olduğunu düşünüyorum. Elbette gemiye adı verilen merhum Kaptan Arif Bayraktar'ı da rahmetle yad ediyorum mekanı cennet olsun diyorum " dedi. Erdoğan, tersaneciliğin geliştiğine dikkat çekerek, " Deniz ticaret filomuzun genişlemesine paralel olarak tersaneciliğimiz de genişliyor. 2003 'te göreve başladığımızda 33 olan tersane adedinin bugün 67 'ye ulaşması bunun açık ispatıdır. Bunları görmeniz lazım. Bunları görmeden yani biz battık şöyle olduk böyle olduk. Arkadaşlar ticaret inişli çıkışlı olan bir yoldur. Her an tırmanamazsınız Ticaretin özelliği kar ile zarar ortaktır. Ben ekonomistim bu hayatın içinden geldik Devamlı tırmanmak diye bir şey yok. Olayı lütfen bir de öyle değerlendirelim. Motivasyonumuzu kaybederek bu iş yapılmaz. Bu işi başaracağız kararlığında olmak lazım.Biterek tükenerek bu iş olmuyor.Biz küresel krizi onlar gibi değerlendirmiş olsaydık Türkiye bu noktada olmazdı. İşte Amerika'nın durumu ortada AB 'nin durumu ortada. AB'de ne yapılıyorsa biz de yapalım ideal bir yaklaşım tarzı şık değil. Herkesin kendine has çıkış yolları vardır. Şu anda Avrupalılar ne yaptınız da işsizliği yüzde 10.5 'e indirdiniz diye soruyorlar. Tuzla tersanesinde 2002 'de kaç kişi çalışıyordu. Nereye indi ? Doğrudur bu çıkış da olmuştur iniş de olmuştur; fakat burada olumsuzluğu tahrik edeceğimize biz bu süreci nasıl yakalayacağız bunun üzerinde ısrarla durmamız lazım" diye konuştu.

KARA TABLOLARLA VEDA NAĞMELERLE BİR YERE VARILMAZ

Erdoğan, " Biz küresel kriz başladı diye inşaat sektöründen toplu konutu kapasaydık durdursaydık şu anda inşaat sektörümüz çökerdi. Çökmesi demek tamamıyla istihdam biterdi biz kararlı durduk direndik Direndiğimiz toplu konut aldı başını gitti. TOKİ, 480 bin konuta yükseldi Bu piyasada onlar nasıl tavırlarını koyuyorlar. Karar bir şekilde mücadelesini sürdürüyor" dedi.

Erdoğan Kalkavan'ın talebi için ise, " Onun takipçisi olarak kendileriyle Ankara'ya döndüğümüzde arkadaşlarla görüşürüz, gereğini yaparız." diye konuştu. Erdoğan Kalkavan'a eleştirisini sürdürerek, " Kara tablolarla veda nağmelerle bir yere gidilmez. Belki sektör değiştirirsiniz o ayrı bir mesele. Ama kararlı olacağız azimli olacağız ve bu sürecin içinden çıkacağız. Bunu başarıyla sürdürenler de var. Bu bir süre. Burada hep birlikte elele dayanışma içinden sıkıntılı aşacağız. Sıkıntı oluğunu inkar etmedik " diye konuştu.

Erdoğan, geçmiş hükümetlere eleştirilerde bulunarak, "Onlar o dönemi çok rahat kullandılar. Biz o kadar rahat harcayamamayız. Biz sizin bize emanetiniz olan bu parayı kılı kırk yararak harcıyoruz. Biz buna dikkat etmesek şu anda Türkiye 26. sıradan 17. sıraya yükselmesini gerçekleştiremezdi. Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 yılında Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer aldı. Gemilerini karadan yürütecek kadar kararlı güçlü bir neslin mirasçılarıyız, özgüven her şeyin başıdır. Bizim özgüvenimiz tam olacak.Ülkemize kendimize milletimize inanacağız" diye konuştu.

GEMİ MAKETİ HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından, Şadan Kalkavan tarafından Başbakan Erdoğan'a Kaptan Arif Bayraktar gemisinin bir maketi hediye edildi. Erdoğan da daha sonra geminin sulara inmesi için iyi dileklerde bulundu ve Kaptan Arif Bayraktar gemisi suya indirildi.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 02.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAFA Su Ürünleri
 NACİ SELİMOĞLU De..
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 DALYAN Denizcilik
 A1 Denizcilik
 B.A.S.K
 AYKIN Deniz Nakli..
 DALYAN Denizcilik
 ATLAS Gemicilik v..
 BORLU Çevik Akary..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim