Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gestaş'ın Kiralayacağı 4 Geminin İnşası Devam Ediyor
Gemi filosunu yenileyerek güçlendirmeyi, hız, konfor ve kalitesini yükselterek müşteri memnuniyetini artırmayı hedefleyen GESTAŞ A.Ş.'nin kiralama yöntemiyle Sefine Tersanesi'nde inşa ettirdiği dört yeni geminin yapımı devam ediyor.

Çanakkale Boğazı ile adalara yapılan arabalı vapur seferlerinin işletmesini yapan GESTAŞ AŞ, bünyesine katacağı yeni sefer hatları dahil olmak üzere seferlerde kullanacağı yeni gemileri yapıyor. Gemilerin Türk mühendisleri tarafından tasarlandığını ve tüm testlerinin İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildiğini belirten GESTAŞ AŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, gemilerin kentin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

GESTAŞ AŞ'nin bu başarısının ardında çalışanların büyük emeği olduğunu kaydeden Hasan Yürükçü, ikinci el gemi alımının ardından şimdi ise yeni gemileri filosuna katacağını vurguladı. Teknik ekibin uzun soluklu araştırmalarının ardından kiralama yöntemiyle Yalova'da kurulu bulunan Sefine Tersanesi'ne yaptırılan dört yeni geminin hızlı ve konforlu olacağını kaydeden Yürükçü, 'İncelenen gemi ve pervane tipleri ile güç aktarım sistemleri üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, Azimuth Thruster pervane sistemleri ve doğrudan ana makine üzerinden şaft aktarması ile tahrik yöntemi, hem kurulum maliyetleri hem işletim ve tamir bakım kolaylığı, hem de servis ekonomisi düşünülerek tercih edildi. Türkiye'de gerçekleştirilmiş benzer projeler incelenirken GESTAŞ'ın ihtiyaçları ile örtüşen gemi tasarım parametreleri belirlendi. Yapılan bunca çalışmanın temelinde binlerce bağımsız tasarım, donanım ve işçilik detayı yatıyor. Bir geminin kamu adına inşa ettirilecek olmasından dolayı kamu yararına bir iş olması için tüm üretim detayları incelenmiş ve mevcut ekonomik standartlarda tüm inşaat kalemlerinde maliyetlere hakim olunacak bir seviyeye erişilmişti. Sonuç olarak en verimli, dayanıklı, kaliteli ve ekonomik teknik özellikler belirlenerek ortaya çıkarılan gemi modellerinin inşa ettirilmesine karar verildi.Tüm bu çalışmalar ve bilgi alt yapısı oluşturulduktan sonra yapılan hesaplamalarda ortalama 1 gemilik inşa maliyetinin yaklaşık olarak 8 milyon dolar olduğu ön görüldü. Filoya 4 gemi katılmak istediğinden sadece ilk inşa maliyetinin 32 milyon dolar olacağı ve finansman maliyeti de hesaba katıldığında çok daha büyük rakamlara ulaşacağı görüldü. Bu noktadan hareketle alternatif yöntemler araştırıldı ve gemilerin kamu ihale yöntemi ile özel sektör firmalarınca inşa ettirilerek kiralanması ihalesine karar verildi. Bu yöntemin seçilmesiyle kamuya ait olan GESTAŞ, ilk inşa maliyeti ile finansman maliyet ve yükünden kurtarılırken kapasitesi, standardı, hızı, yakıt tüketimi ve çalışacak personel sayısı gibi temel işletim kriterlerini kendi ihtiyaçlarımıza göre belirleyeceğimiz gemileri işletme şansına sahip olacağız.' dedi.


Kaynak: Turk.net
Eklenme tarihi: 05.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CVS Denizcilik
 POLARİS Denizcili..
 DENİZ-AY Denizcil..
 EUROTRADE
 ÖZSTAR Denizcilik
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 KARAS Denizcilik
 MEGAMAR Denizcili..
 ORCA Denizcilik N..
 VİYA Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim