Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gazze gemisinin yeni rotası Karaçi Limanı
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği baskında el koyduğu ve daha sonra İskenderun Limanı'na getirilen gemilerden ''Gazze''nin, önümüzdeki günlerde Tekirdağ Limanı'nda alacağı insani yardım malzemelerini Pakistan'ın Karaçi Limanı'na götüreceği bildirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Gazze'' gemisinin bakımının tamamlanmasının ardından yaklaşık 3 aydır demirli bulunduğu İskenderun Limanı'ndan ayrılarak, Tekirdağ Limanı'na doğru yola çıktığını söyledi.

Oruç, Pakistan'a gönderilmek üzere vakfın Çorlu'daki lojistik merkezinde toplanan insani yardım malzemelerinin Tekirdağ Limanı'ndan bu gemiye yüklenerek, Pakistan'ın Karaçi Limanı'na gönderileceğini ifade etti.

Geminin bugün Tekirdağ Limanı'nda olmasının beklendiğini belirten Oruç, ''Gemi limana gelir gelmez, yardım malzemelerinin yüklenmesine başlanacak ve 3-4 gün içinde Pakistan'a hareket edecek. İnşaat malzemeleri, gıda, kışlık malzemeler, hijyen eşyalar, battaniye, çocuklara yönelik her şey, mutfak eşyaları, kısaca insani yardım adına her şey Gazze gemisi ile Pakistan'a gönderilecek'' dedi.

3 GEMİDE 1 MİLYON DOLARLIK HASAR

İsrail askerlerince ''Gazze'', ''Mavi Marmara'' ve ''Defne-Y'' gemilerine yapılan baskında ve sonrasında her üç gemiye verilen hasarın boyutunun yavaş yavaş ortaya çıktığını da anlatan Oruç, şöyle konuştu:

''Bilirkişi raporlarının hazırlanmasıyla verilen zararın net boyutu ortaya çıkacak, ancak şu ana kadar her üç geminin masrafı 1 milyon dolar civarında olacak gibi gözüküyor. Gazze'nin bakımı tamamlandı, Mavi Marmara ile Defne-Y'nin bakımı ise sürüyor. Büyük olasılıkla onların bakımı da 10 gün içinde tamamlanacak ve İstanbul'a gitmek üzere İskenderun Limanı'ndan ayrılacaklar.''

Mavi Marmara baskınıyla ilgili gerekli tüm dokümanların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiğini de bildiren Oruç, ''Dava süreciyle ilgili normal prosedür sürüyor. Bu arada Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne de başvurduk, o süreç de devam ediyor'' diye konuştu.

Bazı sahneleri Mavi Marmara'da çekilen ''Kurtlar Vadisi Filistin'' filmiyle ilgili bir soru üzerine de Oruç, ''Film çekimi için ilgili firmadan herhangi bir ücret talep etmedik.'' dedi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 30.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CSM Denizcilik ve..
 BEKIR SENGUL Ship..
 KINAY Denizcilik
 AQUANAUT Diving
 SELEN Denizcilik
 NİSA uluslararası..
 MS Denizcilik ve ..
 ULUSAL Denizcilik
 M&M
 LİDER Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim