Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Marmara Bölgesi'nde beyaz duvar
Marmara Bölgesi beyaz duvarın esiri oldu. Çanakkale Boğazı 15 saat boyunca kapalı kaldı. İstanbul Boğazı'nda ise transit gemi geçişleri öğle saatlerine kadar kapalıydı. İDO Dış hat seferlerini iptal etti, şehirhatlarında da bazı vapur seferleri yapılamadı. Yalova-İstanbul seferleri de iptal edildi. Sabiha Gökçen Havaalanı'na inemeyen bir çok uçak Atatürk Havaalanı'na yönlendirildi. Trafik uzmanları, İstanbul trafiğinde boğazları kullanacak sürücüleri ise dikkatli araç kullanmaları yönünde uyardı. İstanbul trafiğinde sis yoğunluğu köprülerde kendini hissettiriyor.

Önceki gün Marmara Bölgesi'nde deniz ve kara ulaşımında aksamalara neden olan ve dün gündüz etkisini yitiren sis, gece yine deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Marmara Denizi'nde vapur seferleri dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini gecede devam ettiren sis nedeniyle iptal edildi.

Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 48 şilep ve tanker, yüzünden görüş mesafesinin yer yer 10 metreye düşmesi ve Çanakkale Boğazı'nın çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatılması nedeniyle yollarına devam edemedi.

GEMİLER ŞARKÖY’E DEMİRLEDİ

Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından telsiz kanalı ile boğazlardan geçmemeleri konusunda uyarılan gemiler, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi. Geceyi de Şarköy sahilinde geçiren gemiler gece sabaha kadar sirenlerini çalarak uyarıda bulundu. Sisin sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından saat 39 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket etti. 9 gemi ise sisin tamamen etkisin kaybetmesi için Şarköy de demirli olarak bekliyor.

BALIKÇILAR BARINAKLARA SIĞINDI

Sis, balıkçıları da etkiledi. Bazı balıkçı tekneleri balığa çıkamazken, Marmara'da balıkta olan tekneler de geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Yoğun sis nedeniyle zorlanan sürücüler de sis lambalarını açıp trafikte ilerlemeye ve araç mesafelerini koruyarak kazaları önlemeye çalıştı. Trafik ekipleri de sis lambalarının yakılması ve yavaş seyredilmesi konusunda sürücüleri sık sık uyarıldı.

ÇANAKKALE BOĞAZI 15 SAAT SONRA AÇILDI

Çanakkale Boğazı, sisin etkisini kaybetmesinin ardından transit gemi geçişlerine açıldı.

Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun sis nedeniyle dün akşam saat 20.00'dan itibaren transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatılan Çanakkale Boğazı, sisin etkisini kaybetmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri de iptal edilen Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferlerinin normale döndüğünü, diğer hatlarda da seferlerin sürdürüldüğünü belirtti.

HAVA ULAŞIMI DA ETKİLENDİ

Aakşam saatlerinden itibaren İstanbul’u etkisi altına alan yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hava ulaşımını olumsuz etkiledi.

Görüş mesafesinin 200 metreye düşmesi nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapamayan uçaklar divert (yönlendirilerek) ederek Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Yoğun sis nedeniyle Sun Express Havayolları’nın XQ 9471 ve XQ851, Corendon Havayolları’na ait CAI855, Pegasus Havayolları’nın H9181 ve H94115, Air Arabia Havayolları’nın G9283 ve G92437, sefer sayılı uçakları Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

GELİBOLU'DA UZUN ARAÇ KUYRUĞU

Gelibolu'da dün geceden itibaren etkisini sürdüren sis nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Gelibolu Lapseki arasında yapılması gereken araba vapuru seferlerinin sis nedeniyle yapılamaması iskelede trafik yoğunluğuna neden oldu.

İskeleyi dolduran yolcu otobüsleri, kamyon ve özel araçlar, arabalı vapur ya da motorlara yüklenince, trafik tıkandı. Gece saat 24.00'te Eceabat ilçesinde sefer yapılacağı haberi üzerine araçların bu yöne hareket etmesiyle trafikte rahatlama yaşandı.

Bu arada, 3. Lig birinci grupta pazar günü oynayacağı maç için Nazilli'ye gitmesi gereken Lüleburgazspor takımı da, sis nedeniyle Gelibolu'da kaldı. Takım kaptanı Birol Yiğit, pazar günü oynayacakları maç için ilçeye geldiklerini belirterek, “2 saattir buradayız. Sis de mahsur kaldık. Eğer bu gece açılmazda sabaha kalırsak bizim için çok zor olacak. İnşallah sis açılır” dedi.

ESKİHİSAR- TOPÇULAR FERİBOT SEFERLERİ UZUN SÜRE YAPILAMADI

Kocaeli bölgesini dün gece yarısından itibaren etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle saat 01.30'dan itibaren durdurulan Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot seferleri saat 14.00’ten itibaren yeniden başlatıldı. İDO yetkilileri karşılıklı olarak 10 feribotun sefer yaptığı bu hatta yoğun sisin öğle saatlerinden itibaren dağılmaya başladığını, saat 14.00'te tam olarak dağılmamasına rağmen seferleri başlattıklarını bildirdi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 06.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CVS Denizcilik
 INTERTRANS Denizc..
 ADECCO Hizmet ve ..
 ERC Denizcilik Lt..
 AKAYLAR Denizcili..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 ENKA İnşaat
 ÜÇEL Denizcilik A..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 YELKEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim