Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörüne Hazine desteğinde maliyetler düştü
Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kuru Kararına göre, denizcilik sektörünün sistemden faydalanma kapsamı genişletildi.

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda yapılan değişikliklerle, Hazine desteğinden yararlanacakların maliyetleri düşürülürken, denizcilik sektörünün sistemden faydalanma kapsamı genişletildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kuru Kararına göre, birden fazla gemiye sahip tek yararlanıcıların "risk grubu" için belirlenen limitten yararlanması sağlanıyor.

Daha önce, 1500 DWT veya 700 GT'nin üzerindeki teknelerin destekten yararlanması imkanı mevcutken, yeni düzenlemeyle, 1000 DWT veya 500 GT'nin üzerindeki teknelerin destekten yararlanması imkanı sağlanıyor ve bunun yanısıra, römorkörlerin de bu destekten yararlanması mümkün hale getiriliyor.

Eski düzenleme kapsamında, denizcilik sektörü işletme ve yatırım kredisinden yararlanabilmek için geminin en az yüzde 15'inin fiziki olarak inşa edilmiş olması gerekmekteydi. Yeni düzenleme ile en az yüzde 15 oranında harcama yapılmış gemi yatırımları da destekten yararlanabilecek.

Tersane tanımında yapılan değişiklik ile Hazine destekli kefalet sisteminden faydalanmak isteyen tersanelerin başvuru süreci kısaltılıyor.

Kurum, yararlanıcılara, destekten yararlanacak kredilere ilişkin koşullara, sağlanacak kefaletlere, başvuruların değerlendirilmesi ve kabulüne ilişkin hususlar ile istenilecek belgelere, temerrüt, tazmin, kanuni takip,tahsilat ve diğer hususlara ilişkin prensip ve uygulamaları temel bankacılık uygulamaları ile uyumlu olmak kaydıyla belirlemeye yetkili kılınırken, Hazine onayı mekanizması kaldırılıyor.

Özetle, Bakanlar Kurulu Kararı değişikliği ile destekten yararlanacak gemi tanımının kapsamı genişletiliyor ve birden fazla gemiye sahip yararlanıcılara sağlanacak kefalet limiti yükseltiliyor. Ayrıca destekten yararlanacakların karşı karşıya olduğu maliyetler düşürülürken, sistemden faydalanmak isteyen tersanelerin başvuru süreci de hızlandırılıyor.


Kaynak: DünyaGazetesi
Eklenme tarihi: 12.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARTI Gemi Kiralam..
 MİRAGE World Hote..
 İSKOLDEN A.Ş.
 GRAND OCEAN
 TGS Shipping Serv..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 BEY Denizcilik
 MARİNTEK Danışman..
 MİLANGAZ Uluslara..
 JUNIORORCUN Yat İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim