Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Lodos, arabalı vapuru batırdı (VİDEO)
Maltepe'den Büyükada'ya araç taşıyan Ali Rıza Deniz isimli çıkarma gemisi, lodos nedeniyle gece halatının kopması sonucu yan yattı.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


Kıyıda bir süre süreklenen gemi, gündüz de rüzgarın etkisini devam ettirmesiyle yarıya kadar suya gömüldü.

Gemi, çelik halatlarla sabitlendi

Maltepe sahilinde halatlarını kopartarak kayalıklara çarpması sonucu su alan ve yan yatan gemi. Çelik halatlarla kıyıya sabitlendi.

Lodos nedeniyle bağlı bulunduğu Maltepe sahilinde gece 01.00 sıralarında halatları kopan Ali Rıza Deniz isimli gemi, kayalıklara çarpması sonucu sabah saatlerinde su alarak yan yatmaya başladı. Kıyıya halatlarla sabitlenen gemi öğleden sonra lodosun etkisiyle daha fazla su alınca geminin batmasını önlemek için çelik halatlar getirildi.

Bir vinç yardımı ile gemiye yaklaşan görevliler çelik halatları gemiye bağlayarak gemiyi daha fazla zarar görmemesi için sabitledi. Gemide yakıt ve sintinesinde atık bulunmadığını kaydeden Ali Rıza Deniz'in işletmecisi Murat Özkanca geminin gece 01:00 sularında halatlarını kopartarak kayalıklara çarptığını ve gördüğü hasar nedeniyle su alarak yan yattığını söyledi. Özkanca geminin çelik halatlarla sahile sabitlenme çalışmalarının sürdüğünü belirterek şöyle konuştu; "Çelik halatlarla sabitlenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, lodosun etkisini kaybetmesini bekleyeceğiz. Lodos etkisini kaybedince de iki ila üç saatlik bir çalışmanın ardından gemiyi yüzdürerek götüreceğiz." Geminin sabitlenme çalışmaları sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir tekne de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.



Geminin kaptanı Muzaffer Üzmen, "Burada yaklaşık 3 aydır demir atmış şekilde bekliyoruz. Adalar Belediyesi ile anlaşma aşamasındaydık. Belediyenin taşıma işlemlerini yapacaktık. Gece çok aşırı lodos vardı. Gemide 4 kişi vardı. Halat bağlamaya çalışırken halat koptu. Botlarla karaya çıktık. Sevindirici olan kimsenin burnunun bile kanamaması dedi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, eski tip bir çıkarma gemisinden bozma Ali Rıza Deniz adlı geminin içinde yük ve yolcu bulunmadığını bildirdi. Bakanlık açıklamasında ayrıca, geminin batması nedeniyle herhangi bir can kaybı, yaralanma veya çevre kirliliğinin de oluşmadığı kaydedildi.

Kaynak: Zaman + HaberTürk + Hürriyet
Eklenme tarihi: 24.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİLLA Denizcilik ..
 DENİZ-AY Denizcil..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 FURUNO Denizcilik
 RECA MARMARA Nak...
 NEW MOON Shipping..
 DOKA MARİN Gemici..
 SANOVEL İlaç
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim