Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
8 milyon TL'lik yardım Pakistan'a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Pakistan'a gönderilen Defne isimli yardım gemisi, 25 gün süren yolculuğun ardından Pakistan'ın Karaçi limanına ulaştı.

4 bin 800 ton kapasiteye sahip olan geminin taşıdığı yardım malzemeleri hızlı bir şekilde boşaltılarak sel felaketinin yaşandığı bölgelere gönderildi. İğneden ipliğe binlerce kalemden oluşan yardım malzemeleri afetzede ailelerin yaralarını saracak.

Birbiri ardına yaşadığı felaketlerle gündemden düşmeyen Pakistan'a, İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesinde gönderilen Defne isimli yardım gemisi ulaştı. İki ayı bulan hummalı bir kampanyanın ardından 31 Aralık'ta İstanbul'dan yola çıkan 4 bin 800 tonluk yardım gemisi, cumhuriyet tarihinde Pakistan'a bir seferde en büyük yardımı götüren gemi olarak tarihe geçti.

8 milyon TL değerinde insani yardımı Pakistan'ın Karaçi limanına ulaştıran gemiyle, iğneden ipliğe, Pakistan halkının ihtiyaç duyduğu onlarca kalem malzemeyle ihtiyaç sahiplerinin yaralarının sarılması amaçlanıyor. Yapılan yardımlar arasında inşaat malzemesi, ilaç ve tıbbi malzemeler, gıda, çadır, battaniye, prefabrik evler, temizlik malzemesi ve tekstil eşyası da yer alıyor.

Türkiye'den Sind'e Pencab'a uzanan yardım

25 günlük bir yolculuğun ardından Defne yardım gemisinin Pakistan'a ulaştığını söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Pakistan Temsilcisi Mehmet Kara, HABERTÜRK'e organizasyonla ilgili şöyle konuştu: "Karaçi limanında resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından gemide bulunan yardım malzemeleri hızlı bir şekilde boşaltılarak Sind, Pencab, Pahtunha gibi sel bölgelerine gönderilmeye başlandı. Öncelikle afetzede aileler, hastaneler, okullar, yetimhaneler, medreseler yardım malzemelerinden istifade edecekler. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen, maddi ve manevi destekte bulunan tüm gönüllülerimize ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyoruz." Kara, Defne yardım gemisinin Pakistan'da coşkuyla karşılandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 28.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 A&G Denizcilik
 SAHA Ltd.
 POLARİS Denizcili..
 NAVİGA Yatçılık
 VATAN PLASTİK San..
 KARE Eğitim Ltd v..
 ÇAVANOZ Motor
 BURAK Denizcilik
 NACİ SELİMOĞLU De..
 ERC Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim