Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mısır'a niyet İzmir'e kısmet
İtalya’nın Cenova Limanı’ndan Mısır’ın İskenderiye Limanı’na gitmek için içinde 3 bin 300 yolcu, 1000’in üzerinde personelle hareket eden MSC Şirketinin en büyük kruvaziyer gemilerinden ’MSC Slendida’, Mısır’daki iç karışıklık nedeniyle rotasını önce Marmaris, ardından İzmir’e çevirdi.

Alsancak Limanı’na demir atan dev kruvaziyer yolcu gemisi esnafın yüzünü güldürdü. Kruvaziyer sezonu dışında geminin geleceğini haber alan taksici, faytoncu Alsancak Limanı’na koştu. Limanda kapalı olan esnaf da işlerlerini açtı. Gemiden inen turistlerin bir bölümü kendini bekleyen tur otobüsleri ile Efes, Meryemana’ya, büyük bölümü de kent için tur otobüsleri, taksi ve faytonlarla şehir turuna çıktı. Turisitler kentteki tarihi mekanları gezerken bol bol alışveriş yaptı. İzmir’de güneşli bir hava ile karşılaşan turistler proram değişikliğinden hiç şikayetçi görünmedi.

İzmir Liman işletme Müdürü Turan Yalçın Mısır’daki ayaklanma ile rotasını İzmir’e çeviren dev geminin kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Türkiye’nin ve İzmir’in bölge ülkelerine bakıldığında en güvenli ülke olduğu ortada. Limana iner inmez turistleri ekibimizle birlikte karşıladık. İzmir artık kruvaziyer turizmin de en güvenli limanlardan biri haline geldi. Gemi rotasını Yunanistan’daki limanlara da çevirebilirdi. Ama onlar ülkemizi, İzmir’i tercih etti. Bundan mutluk, gurur duymalıyız." MSC Cruises Şirketi Kruvaziyer Gemileri Operasyonlar sorumlusu Kaptan Savaş Ercan, Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle yolcularının can güvenliği açısından cuma günü rota değiştirmek zorunda kaldıklarını ve bunu da gemideki yolculare anons edildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Hiç bir yolcu güvensiz bir limana gitmez. Gemimiz İtalya’nın Cenova limanıdan hareket etti. Güzergahında Yunanistan Pire, Mısır’daki İskenderiye limanı ve Marmaris vardı. Gemi ilk kez İzmir’e geldi. MSC Spelendıda önümüzdeki yıllarda İzmir’e sürekli tur yapacak. Üç hafta sonra aynı geminin Mısır’a bir turu daha var. Olaylar yatışmazsa yine İzmir’e gelebiliriz." Şirketin 335 metre uzunluğundaki en büyük gemisi ’MSC Spelendida’daki yolcuların tamamına yakınının İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Savaş Ercan, "İzmir’in tanıtımı açısından son derece olumlu oldu" dedi. Ercan geminin limana yanaşması, bir günlük maliyetin 50 bin doları aştığını belirterek, "Bu durum kruvaziyer turizmi olumsuz yönde etkiliyor. İzmir’in rakipleri İtalya, İsrail ve Mısır, Yunanistan’da hiç para almayan limanlar var. Yeter ki gemi gelsin diyorlar. İzmir bu ülkelerle rekabet edebilmesi için liman ücretlerini aşağıya çekmeli" dedi.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 01.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYDEN Denizcilik
 YANARTAS Travel A..
 KLAS Gemi acental..
 AKAR Deniz
 NAMAR Denizcilik
 MİNA Denizcilik v..
 BODRUM Denizcilik
 APEKS Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 KARAN Gemi İşl. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim