Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa 211 gemiyi piyasadan çekti
Aliağa’da kurulu 21 gemi söküm tesisisin 2010 yılı süresince 211 gemi satın aldığı rapor edildi. Türkiye adet bazında Hindistan’dan sonra en çok gemi alan ülke olurken, tonaj bazında beşinci sırada yer aldı.
Çevreye duyarlı gemi sökümü yapmak için son iki yılda 10 milyon TL yatırım yapan Aliağa tesisleri, rakiplerine nazaran daha düşük fiyat vermesine rağmen geçen yıl 211 gemi almayı başardı.

Gemisander Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, gemi sökümünde büyük artış yaşandığını bu artışın ticari başarıdan çok son üç yılda çevreye yaptıkları yatırımın bir geri dönüşümü olduğunu söyledi. Şimşek, Avrupa’da faaliyette bulunan gemi filosuna sahip şirketlerin çevreye duyarlı gemi sökümü yapan ve dünyada örnek olarak gösterilen Türkiye’nin tercih sebebi olduğunu belirtti.

Türkiye’nin rakipleri, Çin, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’te ortalama hurda fiyatları 381 ile 409 dolar arasında değişiyor. Türk gemi sökümcülerinin verdiği ortalama hurda fiyaü ise 232 dolar. Buna rağmen yerli gemi söküm tesisleri, geçen yıl tonaj bazında olmasa da adet bazında rakiplerini geride bırakü. 2010 yılı süresince Hindistan, 3,3 milyon LDT’lik 466 gemi satın alırken, Türkiye 277.5 LDTlik211 gemi satın aldı. Çin, 191 (1.5MLDT), Pakistan 112 (1 MLDT), Bangladeş 107 (1,2 MLDT) gemi aldı. Türkler 46 gemi sata Araştırma şirketi Cotzias’ın raporuna göre 2010 yılı süresince toplam taşıma kapasitesi 31,3 milyon dvvtTik 1256 gemi hurdaya satıldı. Gemilerin büyük kısmının sanşı ise yılın ilk yansında gerçekleşti. Sanları gemilerin 17 milyon dwt’sini tankerler, 8.5 milyon dvrt’sini ise dökme kru yük gemileri oluşturuyor. Raporda dikkat çeken bir başka nokta ise; Türk armatörlerin hurdaya sattığı gemilerdi. Türk şirketleri tarafından satılan 46 gemi ile Türkiye hurdaya en çok gemi satan altıncı ülke oldu.


Kaynak: Aliağaexpres
Eklenme tarihi: 05.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAFİR Gemi Tasima..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 ORIENT Shipping C..
 GRANDİ Gemi Kiral..
 ENKA İnşaat
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 SAROS Dalgıçlık H..
 ALTERNATİF Denizc..
 ERCAN Denizcilik
 EGEBİRLİK Taşımac..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim