Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Somali tezkeresi uzatıldı
Aden Körfezi ve Somali açıklarında korsanlıkla mücadeleye katılan TSK deniz unsurlarının görev süresinin 10 Şubat'tan itibaren 1 yıl daha uzatılması için hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM'ye sunulan tezkerede, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde meydana gelen korsanlık ve silahlı soygun eylemleri hakkında 2008 yılında kabul edilen BM Güvenlik Konseyi kararları ve TBMM'nin 1 yıl için verdiği izin çerçevesinde, TSK deniz unsurlarının bu bölgelerde konuşlandırıldığı anımsatılıyor.

TSK deniz unsurlarının, bölgede seyreden Türk bayraklı ve Türkiye bağlantılı gemilerin emniyetinin etkin şekilde sağlanması; uluslararası toplumca yürütülen korsanlık ve silahlı soygun eylemlerine müşterek mücadele harekatına aktif katılımda bulunmasının sağlandığı ifade edilen tezkerede, böylece, bu alanda BM sistemi içinde ve bölgesel ölçekte Türkiye'nin rolünün ve görünürlülüğünün pekiştirilmesinin temin edildiği belirtiliyor.

TSK deniz unsurlarının bölgede görev icra etmesine izin veren TBMM kararının süresinin 10 Şubat 2011 tarihinde sona ereceği kaydedilen tezkerede, anılan bölgelerde ve Hint Okyanusu'nda korsanlık ve silahlı soygun eylemlerinin devam ettiği ifade ediliyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin konuya ilişkin kararının süresinin 1 yıl daha uzatıldığı anımsatılan tezkerede, TBMM'nin 10 Şubat 2009 tarihli kararında belirlenen esaslar gereği TSK deniz unsurlarının bölgedeki görevinin 10 Şubat 2011 tarihinden itibaren 1 yıl uzatılması talep ediliyordu.

KORSANLIK EYLEMLERİ TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN ETKİLİYOR

Aden Körfezi açıklarındaki TSK deniz unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'ni gerekli bulduklarını belirten AKP Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci, "Bu eylemler ülkemizi de yakından ilgilendirmektedir. Bölgede bugüne kadar 500'den fazla korsanlık, deniz haydutluğu ve silahlı soygun vakası yaşanmış" dedi.

2010 YILINDA 10 OPERASYON YAPILDI

TBMM Genel Kurulu'nda, Aden Körfezi açıklarındaki TSK deniz unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşmeleri üzerinde AKP adına Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci konuştu. Korsanlık eylemlerinin Türkiye'yi yakından etkilediğini belirten Cebeci, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz dönemde daha da artan bu eylemler ülkemizi de yakından ilgilendirmektedir. Bölgede bugüne kadar 500'den fazla korsanlık, deniz haydutluğu ve silahlı soygun vakası yaşanmış. 2008 yılı sonundan bu yana Türkiye bağlantılı 5 ticaret gemi mürettebatı ile birlikte rehin alınmış, bunlar daha sonra serbest bırakılmıştır. Bölgedeki Deniz Kuvvetleri unsurlarımızca deniz haydutlarına karşı bugüne kadar 15 operasyon icra edilmiş olup, bunlardan 10'u geçtiğimiz 2010 yılı içerisinde gerçekleşmiştir."

DENİZ KUVVETLERİ PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cebeci, Türkiye'nin, sorunun vahameti karşısında uluslar arası toplumun müşterek hareket etmesini ve uluslar arası etkin tedbirlerin alınmasını savunduğunu söyledi. Aden Körfezi açıklarındaki TSK deniz unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'ni gerekli bulduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Cebeci, "Üstün başarı ile görev yapan Deniz Kuvvetleri personelimize teşekkür ediyorum" dedi.


Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 08.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKIN Deniz Nakli..
 DENAL Denizcilik
 KERMANTRANS deniz..
 ULUSAL Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 CENGİZ Denizcilik
 STARLINE
 ARZU Denizcilik v..
 NİYANA Denizcilik
 ARMADOR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim