Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İDO'ya Yunan firması talip
Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Yunanistan'ın Nel Lines şirketi, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) özelleştirme sürecine katılmak üzere “IDO Marmara Ege” konsorsiyumunu oluşturdu.

Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 7 Ocak'ta açıkladığı İDO'nun yüzde 100 hisselerinin blok satış yöntemiyle özelleştirme sürecine katılmak üzere oluşturulan “IDO Marmara Ege” ortak girişim konsorsiyumunun kurucu ortak olarak oluşumunu sağladığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“IDO Marmara Ege ortak girişim konsorsiyumunun kurucu üyeleri Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Yunanistan'ın NEL Lines (Maritime Company of Lesvos S.A.) şirketleridir. Rhea Girişim, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda 'RHEAG' kodu ile ve NEL Lines ise Atina Borsası'nda 'NEL' kodu ile işlem görmektedir. Şirketler, İDO satın alma sürecinde münhasıran ortak hareket etme kararı almışlardır. Rhea Girişim, lojistik hizmetleri ve uluslararası deniz taşımacılığı yapmak için kurulan RML Lojistik ve Denizcilik A.Ş'nin yüzde 99 hissedarıdır. NEL Lines 1972 yılından bu yana Ege ve Adriyatik denizlerinde 1972 yılından bu yana yolcu gemisi, hızlı feribot ve RO-PAX ve RO-RO ulaşım hizmetleri vermektedir. IDO Marmara Ege konsorsiyumu, finansal yatırımcı profilindeki ek üye adayları ile görüşmeler yapmaya devam etmektedir.”

RML, YUNAN ŞİRKETİ ALACAK

Şirketin KAP'ta yayımlanan bir başka özel durum açıklamasında da bağlı ortaklıklarından RML Lojistik ve Denizcilik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (RML) Yönetim Kurulu'nun, Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nu bilgilendirdiği belirtildi.Açıklamada, “RML'nin, Yunanistan'da kurulu ve uluslararası denizcilik işletmeciliği faaliyetlerini yürütmekte olan ve halen Igoumenitsa (Yunanistan) ile Brindisi (İtalya) arasında RO-RO/RO-PAX işletmekte olan bir şirketin yüzde 100 hisselerini, bahsi geçen şirketin kurucusu Christodoulos Kalafatis'ten satın almak üzere bir anlaşma imzaladığı” bildirildi.

Satın alınacak şirketin bundan böyle “RML International Shipping Ltd” olarak RML'nin yüzde 100 iştiraki olarak faaliyet göstereceği kaydedilen açıklamada, hisse devir işlemleri tamamlandığında ortaklara duyurulacağı ifade edildi.Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu satın almayı takiben Yunanistan'da kurulu olan şirket, 'RML International Shipping Ltd' unvanı ve 'RML LINES' markası ile Yunanistan'ın Igoumenitsa limanı ile İtalya'nın Brindisi limanları arasında günlük düzenli sefer yapmaya devam edecektir. 'RML LINES' markası ile, RML iki Avrupa limanı arasinda RO-RO/RO-PAX işletmeye başlayan ilk Türk şirketi olacaktır. Satın alınacak şirketin hat işletme izni ve gemi kiralama sözleşmesi, RML International ve dolayısıyla RML tarafından kontrol edilecektir. Bu hatta haftada karşılıklı olarak yaklaşık bin TIR taşınması hedeflenmekte olup, bunun önemli bir kısmının ihracata yönelik Türk taşımacılık şirketlerine ait kamyon ve TIR'lar olması beklenmektedir. Igoumenitsa-Brindisi-Igoumenitsa hattı, özellikle İpsala gümrük kapımızda başlayan ve Adriyatik kıyısına kadar kesintisiz ilerleyen yeni Egnetia otobanı bağlantısı ve İstanbul'a yaklaşık 900 kilometre uzaklığı ile halen İtalya ve İtalya üzerinden akan Güney ve Orta Avrupa'ya yönelik trafiğin dağıtım noktası olma özelliğini taşımaktadır.”


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 09.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARDES Gemi
 DOGANATA Denizcil..
 TUR YAT SAN
 GİRİT Denizcilik ..
 BEY Denizcilik
 TURGUT REİS Deniz..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 SELİNDA Boat
 GİSAN Gemi
 AE Medya Turizm İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim