Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Babakale balıkçı barınağı hizmete girdi
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Babakale köyünde yapımı tamamlanan balıkçı barınağı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gerçekleşen törene Vali Abdülkadir Atalık, AKP Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku, Ayvacık Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleşen törene Vali Abdülkadir Atalık, AKP Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku, Ayvacık Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdülkadir Atalık, 671 kilometrelik sahil şeridiyle Çanakkale'nin en uzun kıyıya sahip illerinden birisi olduğunu söyledi.

Bu kıyıların içerisinde Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Saros ve Edremit Körfezleri ile Gökçeada ve Bozcaada gibi deniz ürünleri çeşitliliği açısından zengin alanların bulunduğunu kaydeden Atalık, “Buralarda 11 bin kadar vatandaşımız balıkçılıkla uğraşıyor. Bunların ailelerini de düşünecek olursak, 40 bin kişi kadar balıkçılıkla geçimini temin eden kişi var" dedi.

Balıkçılığın Çanakkale'de önemli bir iş alanı olduğunu ifade eden Vali Atalık; “Çanakkale'de ticari amaçlı, resmi kayıtlı balıkçılık yapan 963 tekne var, 3 bin 500 kadar da amatör balıkçılıkla uğraşan bulunuyor. Bu balıkçılarımız ilimizde 24'ü balıkçı barınağı, 35 balıkçılık kıyı tesislerinden yararlanıyor. Bunlardan en büyüklerinden birisi de, Babakale Balıkçı Barınağı. Bu barınak 1989 yılında ihale edilmiş ama yapılamamış, tamamlanamamış. Yapılan çalışmaların ardından, burası 2009 yılından bu yana kısa sürede tamamlandı. Bu barınakta, kayıtlı 61 tekne var ve 112 kadar balıkçı faaliyet gösteriyor. Bunun dışında diğer bölgelerden gelip uluslararası sularda balıkçılık yapıp, bu barınaktan faydalanan 40 balıkçı daha var. Bu tesisin kapasitesi daha da genişleyebilir” dedi.

Düzenleme çalışmalarının 2009 yılının 6. ayında başladığını ifade eden DLH Genel Müdür Yardımcısı Metin Tahan ise, barınağın planlanan süreden 10 ay önce bitirildiğini anımsattı. Barınakta 575 metre uzunluğunda dalga kıran ve 80 bin metrekare kullanılan su alanı bulunduğunu dile getiren Tahan, 200 balıkçı teknesinin yanaşabildiği barınağın, gemiler ve yatlar için uğrak ve muhafaza yeri olarak da düzenlendiğini dile getirdi.

Hizmete giren balıkçı barınağının hayırlı olmasını dileyen AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku şu şekilde konuştu: “14 Ocak 2009 tarihinde yapımına başlanan, 100 adet muhtelif çapta tekne kapasiteli Babakale Balıkçı Barınağının açılışını bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplam maliyeti 5.733.291.14 TL olan Babakale Balıkçı Barınağı; yaklaşık 6 milyon bedelle 575 m ana mendirek,240 m tali mendirek,160 m çekek yeri,12 m-4m'lik,218 m-2 m'lik rıhtım,55 m-3 m'lik rıhtımla yaklaşık 100 adet muhtelif boyda balıkçı teknesine hizmet verecektir. Babakale Balıkçı Barınağının yanı sıra Kepez Limanı, Gökçeada Kaleköy Balıkçı Barınağı ve diğer yatırımlarla birlikte AK Parti İktidarında 2002 yılından buyana 47 milyon TL tutarında yatırım gerçekleşmiştir. Çanakkale’mize hayırlı olsun.” Yapılan konuşmaların ardından, balıkçı barınağının açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: ÇanakkaleOlay
Eklenme tarihi: 25.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BUTONİ A.Ş.
 DEDEMAN Holding A..
 ADA YATCILIK ve T..
 PAPATYA Yat
 GRANDE Ship Manag..
 TEMEL Denizcilik
 AVMAN Deniz Tic. ..
 MAK Denizcilik Ti..
 KALE Grubu
 NİYANA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim