Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Marmaris’te denizcilik festivali rüzgarı
Marmaris’te düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek Denizcilik Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı.

Marmaris Halk Plajı’nda bayanlar plaj voleybolu karşılaşmaları yapılırken, SAT ve SAS ekipleri de gösteri büyük ilgi gördü.

Turizmden bugüne kadar umduğunu bulamayan Marmaris, 1. Uluslararası Denizcilik Festivali ile hareketlendi.Aksaz Deniz Üs Komutanlığı tarafından projelendirilen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından da desteklenen proje, Muğla Valiliği, Marmaris Belediye Başkanlığı, Marmaris Kaymakamlığı’nın desteği ile 10 aylık bir çalışmanın ardından yaşama geçirildi.

Denizciliği Türk gençlerine sevdirmek, Marmaris ve bölgenin yurtdışındaki tanıtımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festival, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini de sahip.

Dünkü açılış programlarının ardından bugün turistik beldede büyük bir canlılık yaşanmaya başladı. Etkinlik nedeniyle Marmaris’e gelen 13 ülkenin 16 savaş gemisi personeli gece barları doldurdu. Turistler, disco ve barlarda ece yarısına kadar eğlendi, dans etti. Gece düzenlenen Kenan Doğulu Konseri’ne de ilgi yoğundu. Marmarisliler Doğulu’nun şarkılarıyla coştu.

İKİNCİ GÜN EKİNLİKLERİ

İlçenin dört bir yanında düzenlenen etkinlikler vatandaşların ve festival için beldeye gelenlere keyifli anlar yaşattı. Sabah saatlerinde başlayan etkinliklerin en ilgi çekeni kuşkusuz plaj voleybol karşılaşmaları oldu. 10’u Türk 16 takımın karşılaşmasına büyük ilgi vardı. Marmaris Halk Plajını dolduran yüzlerce kişi karşılaşmaları izledi. Sporcular ise turnudava şampiyon olmak için birbirleriyle kızgın güneşin altında kıyasıya mücadele etti.

Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı Marmaris’te turistler ve vatandaşlar bir yandan karşılaşmaları izledi, diğer yandan denize girerek serinlemeye çalıştı.Yat, yüzme yarışları da ilgi gören diğer etkinlikler oldu. Bu arada Festivale katılmak üzere ilçeye gelen savaş gemileri de halk ziyaretine açıldı.

MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR

Sezon öncesinde düzenlenen festival Marmaris’te turizmcilerinin yüzlerini güldürdü. Savaş gemilerindeki yaklaşık 5 bin personelin yanı sıra, yarışma ve gösteriler için kente gelen yaklaşık 2 bin gelmesi, ilçeye hareketlendirdi. 20 bine yakın yerli ve yabancı turistin de festival için ilçeye geldiği bildiriliyor. Bu sabah Marmaris Limanı’na gelen yaklaşık 4 bin turist taşıyan Costa şirketine ait gemi de bir gece Marmaris’te kalıyor.

Turizmciler festivalle birlikte Marmaris’e gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artış olduğunu, yarından itibaren de bu sayının daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bu yıl ilki düzenlenen etkinlikle, turistik beldenin tanıtımının daha etkin hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Acar, bugüne kadar Marmaris’in tanıtım eksikliği yüzünden yeterli ilgiyi göremediğini ancak bundan sonra düzenlenecek bu tip etkinliklerle turist çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Acar, “Uluslararası Denizcilik Festivali, yerel yönetim olarak göreve geldiğimiz ilk günlerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Marmaris Kaymakamlığı ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ile birlikte bir düşünce çevresinde sımsıkı kenetlenerek yürüttüğümüz yoğun çalışmanın bir sonucudur. Turizmi çeşitlendirmemize ve sezonu uzatmamıza yönelik atılabilecek en ciddi adımlardan birisi olarak gördüğümüz bu festival, aynı zamanda Marmaris’in turizm potansiyelini Dünyaya tanıtabilecek çok büyük bir fırsattır. Başlangıçta bölgesel bir proje olarak başlayan bu etkinlik şu an itibarı ile ulusal bir proje haline dönüşmüştür. Uluslararası Denizcilik Festivali yalnızca bir defalık değil, Marmaris adına tescilleyeceğimiz geleneksel bir organizasyon olacaktır” diye konuştu.

Eklenme tarihi: 30.04.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA Uluslararsi ..
 DENSAN Denizcilik
 BORA Denizcilik S..
 CEO Maritime Co.
 SERMAR Denizcilik
 UZAKLAR Denizcili..
 MARİST Shipping
 MY SHIP Group S.A..
 TRANSPASİFİK deni..
 BANMARİN Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim