Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Ankara Feribotu Libya'dan yaralıları getiriyor
Türkiye'nin insani yardım amacıyla Libya'ya sevkettiği Ankara Feribotu, Bingazi limanında tekbirlerle karşılandı. Gemi, Misrata ve Bingazi'den yüzlerce yaralıyı alarak dönüş yoluna çıktı.

Tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere Libya'ya giden Ankara Feribotu, Bingazi Limanı'ndan Türkiye'ye doğru hareket etti.

Misrata Limanı'ndan aldığı yolcularla akşam saatlerinde Bingazi Limanı'na geçen Ankara Feribotu, Bingazi Limanından da 90'ı yaralı 190 kişiyi daha aldı. Feribota alınanlar arasında Bingazi'de bekleyen 30 Türk ile Ukrayna, Yunanistan ve Hollanda vatandaşları da bulunuyor.

TEKBİRLERLE KARŞILANDI

Tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere Libya'ya gelen ve Misrata kentindeki yaralıları aldıktan sonra Bingazi'ye ulaşan Ankara Feribotu, Bingazi limanında tekbirlerle karşılandı.

Çeşme Limanı'ndan 26 Mart Cumartesi gece yarısı yola çıkan ve beş günlük beklemenin ardından dün Misrata Limanı'na yanaşan Ankara Feribotu, buradaki yaralıları aldıktan sonra akşam saatlerinde Bingazi Limanı'na ulaştı.

Geniş güvenlik önlemi altında limana yanaşan gemiye, limanda bekleyen çok sayıda muhalif ile Türk ve yabancı basın mensubu da yoğun ilgi gösterdi. Feribotun limana demir atmasıyla tekbir getiren Libyalılar, ''Kaddafi ödlektir, Türkiye-Libya kardeştir'', ''Teşekkürler Türkiye'' sloganı attı.

Geminin güvertesinden ve limandan Türk bayrağı açan Libyalılar, gemideki yakınlarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Dakikalarca Kaddafi aleyhine slogan atan vatandaşlar, daha sonra yakınlarını görmek için gemiye binmek istedi.

Limanda yaşanan yoğunluk ve güvenlik gerekçesiyle gemiye alınmayan Bingazililer, limana gelen ambulanslardaki tıbbi malzemeleri ve gıda malzemelerini gemiye taşıdı.

Misrata'dan Bingazi'ye gelmek için gemide bulunan bazı Libyalılar ise geminin kapısının açılmasıyla limandaki yakınlarıyla buluştu. Uzun süredir haber alamadıkları yakınlarını karşılarında görünce dakikalarca birbirlerine sarılan Libyalılar, gözyaşlarını tutamadı.

Bingazi hastanesinde tedavi gören yaralılar da ambulanslarla limana getirildi. Ancak limandaki yoğunluk nedeni ile halen yaralıların gemiye alınmasına başlanmadı.

Bu arada, gemide mide kanaması geçiren ve doktorlar tarafından Türkiye'ye gönderilmesi büyük risk taşıyan bir yaralı ise gemiden sedye ile çıkartılarak Bingazi Hastanesine sevk edildi. Yaralının tedavisine Bingazi'de devam edileceği öğrenildi.

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu, limanda yaptığı açıklamada, Ankara feribotunun Misrata'daki yaralıları aldıktan sonra Bingazi'ye geldiğini anımsatarak, ''Buradaki 70 yaralı ile 30 civarında Türk vatandaşı ve ülkelerine dönmek isteyen yabancıları da Türkiye'ye götürüyoruz. Çok coşkulu ve duygulu bir karşılama oldu. Libya halkı arasında köprü olduğumuz için çok mutluyum'' dedi.

Ankara Feribotu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisini Misrata Limanı'na götürmüş, geçen salı öğle saatlerinde limana 6,5 mil yaklaşan feribot, limanda çatışma olduğu için güvenlik gerekçesiyle NATO gemilerince açığa çekilmişti. Misrata Limanı'nın güvenlik gerekçesiyle 5 gündür 25 mil açığında bekletilen Ankara Feribotu, dün gece saatlerinde limandan hareket etmişti.

ESKİ FERİBOT ŞİMDİ DEHŞET GEMİSİ

Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği tıbbi yardım gemisindekilerin öyküleri bugünkü Times'ın ilk sayfasında yer buldu.

Bingazi'den bildiren Martin Fletcher, "Bir zamanların arabalı feribotu Ankara, şimdi bir dehşet gemisi" diyor.

Misrata'dan 230 kadar kişiyle yola çıkan geminin Bingazi'de büyük tezahüratla, 'canımız kanımız Misrata için" sloganlarıyla karşılandığını anlatan Fletcher, gemiye alındıklarında içeride korkunç durumda yaralılarla karşılaştıklarını söylüyor:

KADDAFİ'NİN BARBARLIĞININ KANITI

"Gemi isyancılar için büyük bir propaganda hediyesi oldu. Gördüklerimiz, Şubat'ta isyanın başlamasından bu yana dış dünyaya neredeyse tamamen kapalı olan kentteki rejimin barbarlığını gözler önüne seren yüzer bir kanıtttı. Gemideki 15 doktordan Selman Karadayı; 'Yıkıldım, böyle olacağını düşünmemiştim' diyor, '100-150 yaralı için hazırlanmıştık ama insanlık namına kapasitemizden fazlasını aldık.'

"Gemideki yaralıların hepsinin ciddi yaralanmalar geçirdiğini söyleyen Karadayı, ancak olanakları dolayısıyla hastanede en ağır durumdakileri alamadıklarını söyledi. Gemideki pek çokları koalisyondan kentlerinin kurtulması için hava saldırılarını artırmasını istedi. Yaralıların çoğunun vücutları perişan olsa da dirayetleri kırılmamıştı. Bacaklarından şarapnel ile yaralanan Said Şerif, 'dönmek istiyorum, yine savaşmak istiyorum. kaddafiyi öldürmek istiyorum' diyordu."

Kaynak: Gazeteport
Eklenme tarihi: 04.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 SAN-MAR Denizcili..
 ELİT Denizcilik S..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 GEDİZ Denizcilik
 KEREMPE Denizcili..
 ERŞEN Denizcilik
 BERRAK Denizcilik
 FEYZ Denizcilik L..
 EMİR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim