Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Misrata Limanı’na mayın döşendi
İHH ekipleri Misrata’da yoğun bombardıman altındaki yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Misrata’ya ulaşan 5,3 milyon TL değerindeki yardım gemisindeki malzemelerin dağıtımları tamamlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ancak yoğun abluka altında olan Misrata’da hala insanlar dışarıdan gelecek yardımlara muhtaç durumdalar.

Libya’daki halk isyanı sonrasında çıkan çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle ülkenin batısında bulunan ve aylardır abluka altında olan Misrata’da tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Kaddafi güçleri tarafından ablukaya alınan kent yoğun bombardımana tutuluyor. Geceleri elektriğin olmadığı, temiz içme suyunun tükenmek üzere olduğu ve karadan hiçbir yardım malzemesinin girişine izin verilmediği kentte, insanlar sadece deniz yolu ile gelen yardımlarla yaşama tutunmaya çalışıyorlar.

Olayların ilk başladığı andan itibaren bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH, 2 hafta önce Misrata’ya 682 tonluk bir insani yardım malzemesi gönderdi. Yoğun çatışmaların yaşandığı Misrata limanına 1 haftada ulaşabilen gemi, güvenlik sebebiyle 3 günde boşaltılabildi. Boşaltım işlemlerinin tamamlanmasının ardından İHH ekipleri hızlı bir şekilde dağıtımlara başlayarak yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine çok kısa bir sürede ulaştırmayı başardı. Ancak dışarıdan gelen yardımlarla hayata tutunmaya çalışan Misrata halkı hala yokluk içerisinde yaşamaya devam ediyor. Bir yandan Kaddafi askerlerinin bombardımanı devam ederken diğer yandan depolardaki stoklar da tükenmek üzere.

İHH’nın Misrata’daki çalışmalarını organize eden Serkan Öktem yoğun bombardıman ve silah sesleri altında yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Misrata’nın hala yoğun bir abluka altında olduğunu belirten Öktem izlenimlerini şu şekilde anlattı: ‘‘ Son gelen gemiyle birlikte yaklaşık 10 gündür Misrata’da yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İlk günler kentin içinde olan çatışmalar, direnişçilerin Kaddafi güçlerini şehrin dışına atması ile bombardımana dönüştü. Trablus ve Sirt gibi Kaddafi güçlerinin kalesi pozisyonunda bulunan şehirlerin arasında olan Misrata’ya 30 – 40 kilometre uzaktan hedef gözetmeksizin bomba atışı yapılıyor. İnsanlar burada açlıkla sınav oluyorlar. İHH olarak yardım gemimiz içindeki temel ihtiyaç maddelerinin dağıtımlarını gerçekleştirdik. Ancak burada insani kriz her geçen gün daha da artıyor.’’

Misrata Limanı’na mayın döşendi

Misrata’ya ulaşımın sadece deniz yolu ile gerçekleştirilebildiğini söyleyen İHH görevlisi Serkan Öktem geçtiğimiz gün Kaddafi güçlerinin Misrata limanı ve çevresine mayın döşediğini bildirdi. Öktem sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘ Dün koalisyon güçlerinin yaptığı çalışmalarda ufak balıkçı teknelerinde mayınlar bulundu. Araştırmalarda bu mayınların Kaddafi güçleri tarafından Misrata limanına ve çevresine döşendiği tespit edildi. Mayınların temizlenmesi için çalışmalar hemen başladı. Açıkçası burada halkın her türlü yardım malzemesine ihtiyacı var. Yaklaşık 500 bin kişi abluka ve bombardıman altında yaşamaya çalışıyor.’’

TimeTürk

Eklenme tarihi: 30.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 OCEAN Shipping Ap..
 AGS Union İnşaat ..
 AKAR Deniz
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 EFEMAY Denizcilik..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 BATU Shipping
 ALZE Turizm
 KERMANTRANS deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim