Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi turlarına talep çok yüksek
Cruise gemi ile yapılan ve ilk seferi 28 Mayıs'ta başlayacak olan vizesiz Yunan Adaları turlarına yerli turistler çok büyük ilgi gösteriyor. Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner, gemiye inanılmaz bir talep olduğunu, özellikle vize olmamasının tatilcileri cezbettiğini belirtti.10 milyon euroluk bir risk alarak 3 yıllığına kiraladıkları Bahama bandırmalı Alexander Von Humboldt Cruise gemisi ile turlara başladıklarını anlatan Aner, şunları anlattı:

"Gemiye olan talep çok yüksek. Herşey dahil olması ve vizesiz gidilebilmesi insanları cezbediyor. Herhalde tahminimizden çok önce turları dolduracağız. Mesela 28 Mayıs'taki ilk gezi için tüm yerleri şimdiden sattık."

VİZE PSİKOLOJİK ENGEL

Yurtdışı seyahatlerde vizenin psikolojik bir engel olduğunu ve bu nedenle insanların vizesiz yerlere daha çok ilgi gösterdiğini belirten Aner, şöyle devam etti:

"Hükümetin vizeler konusundaki tutumu bizi inanılmaz derecede çok etkiliyor. Takdir etmemek mümkün değil. Zaten bu işin en büyük savunucularındanız. Örneğin, şu anda İspanya Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunsanız, size Haziran'ın ilk haftasına vize verebiliyorlar. Bunun sebebi de Türk insanının maddi gücü arttıkça yeni yerler görmek istiyor. Artık Avrupa Birliği'ne vizenin kalkma vakti geldi. Bize vize koymaları onların zararına. Sonuçta bize vize istemeyen çok ülke var. Artık Türkler istenen turist oldu. İtalya ile görüşmeler içerisindeyiz. Çok büyük ihtimal Venedik'e bu seferlerimizden bir tanesini vizesiz olarak gerçekleştireceğiz. Eğer bir kere gerçekleşirse zaten bunun devamı da gelecek"

En büyük hayallerinin Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahatlar düzenlemek olduğunu anlatan Aner, "Çok büyük bir potansiyel var. Yetişemiyoruz. Konsolosluklarla en fazla kavga eden firmayız. Bunun sebebi müşterimizi korumamız. Ama onlar o kadar sertler ki. Herşeyde bir problem yaratıyorlar. Onun için muhakkak vizenin kalkması gerekiyor. Bu yolda Danimarka'dan olumlu bir haber geldi. Ben genede Türk halkına en yakın İtalyanları görüyorum ve Yunanistan'dan sonra İtalya'nın da Curuise gemilerine vizesiz izin vereceğine inanıyorum"

CRUİSE ANLAYIŞI TÜRKİYE'DE OTURACAK

Türkiye'nin cruise potonsiyel turistinin sadece yüzde 3'ünü kullandığını belirten Aner, dünya genelinde ise bu oranın yüzde 17 olduğunu kaydetti. Gemiyle ilgili yaklaşık olarak 10 milyon Euro'luk bir risk aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Gemi işi aslında oldukça pahalı bir iş. Normalde baksanız bir otel alıp işletseniz, kiralasanız, geminin 5'te 1'i veya 10'da 1'i fiyatına yapabiliyorsunuz. Ancak gemide her seferinde dolu gitmeniz gerekiyor. Bu da büyük rekabet ortamlarında imkansız. Bunu yapan yerel olarak 20 gemi olsaydık, biz bu işe girmezdik. Ama buradaki açığı gördük ve onun bu işe girdik."

Hürriyet

Eklenme tarihi: 12.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİNÇ denizcilik
 KALKAVAN Group
 ATLANTİK Deniz ve..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 KARYA Shipping & ..
 SEAHAWK Training ..
 TANGO Denizcilik
 İSKENDERUN Deniz..
 ADAMAR Denizcilik
 VİYA Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim