Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Bilgi, saklanması halinde gelecek nesiller aydınlatılamaz
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, ‘Türkiye’de Deniz Eğitimi’ adlı kitabını tanıttı.

Erdem, öğrencilerin ve okulların içinde bulunduğu zorluklarından bahsederken, Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi olarak Ereğli’nin Türkiye’de ikinci okul olduğunu söyledi.

'Türkiye’de Deniz Eğitimi' adlı kitabının tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, konuşmasında, öğrencilerin ve okulların içinde bulunduğu zorluklarından bahsetti.
‘Türkiye’de Deniz Eğitimi’ adlı kitabından toplantıya katılan gazetecilere de hediye eden İrfan Erdem, kitabının hazırlanmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Erdem konuşmasında, Hatice Erdem Denizcilik Lisesi'nin Türkiye’de en çok tercih edilen 2. okul olduğunu söylerken, öğrencilerin staj yapmasına katkı sağlayan ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen’e de teşekkür etti. Erdem, Kemer Bölgesinde Devlet Demiryolları'na ait gar binasının Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın oluruyla okulun atölye binası olarak kullanılacağını ve çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Bilginin saklanması halinde gelecek nesillerin aydınlatılamayacağını belirten Erdem, şöyle dedi: “Ülkemizde gemi adamı ihtiyacı süratle artıyor. Çünkü emekli olanlardan boşalan kadroları dolduracak okul sayısı yetersiz. Çünkü bilgi sade okuyarak elde edilmez. Buna tecrübe ve uzun zaman gerekir. Genç nesillere de edinilen tecrübeleri bilgiyi saklamayarak aktarmalıyız. Bu amaçla edindiğim bilgi, tecrübe ve deneyimlerimi bu kitapta anlatmaya çalıştım. Türkiye’de, denizcilik eğitimi alan değişik branşlarda toplam öğrenci sayısı 2011 yılı itibariyle 32 bin 894'tür. 43 bin 731 gemi adamı mevcuttur. Ülkemizde gemi adamı ihtiyacı süratle artıyor. Çünkü emekli olanlardan boşalan kadroları dolduracak okul sayısı yetersiz. Gemilerimizde yüzde 2 oranında 13 bin zabıta ihtiyacı var. Bu oranın yeni açılan okullardan çıkacak personel sayısıyla 2020’de yüzde bir seviyesinde olması öngörülüyor. Sayısal değerlere bakıldığında ülkemizde ciddi şekilde denizci ve gemi adamı potansiyeli bulunmaktadır. Denizcilik okullarında emin adımlarla yol aldığımız bu dönemde denizcilik kurumlarının gelişmesi ve kaliteli gemi adamı yetiştirileceğine, gemi adamlarımızın dünyada aranılan zatına olacağına inancım tamdır.”

EREĞLİ’DEKİ DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ

Ereğli’de kurduğu Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi’nin kuruluş yıllarında, eğitmenlerce okula yeterli talebin olmayacağı yönünde görüşler ortaya atıldığını anımsatarak konuşmasını sürürden Erdem, “Bugün okula teknik üniversite puanları ile aynı dereceyle girilebiliyor. Türkiye’de tercih edilen denizcilik meslek liselerinde ikinci sıradayız. Bu da kaliteli eğitimin meydana getirdiği talebi gösteriyor. Kaliteli eğitim verirseniz tercih edilirsiniz. 100 kişilik yurdu ve 250 öğrencisi var. 8 yılda nereden nereye geldiğimizi gösteriyor, artık okul yetmiyor. Bugün okulumuzda ülkenin çeşitli illerinde öğrenciler eğitim görüyor. Sayın valimize teşekkür ediyorum. Devlet Demir Yolları’ndan Hazine’ye devredilen arazi üzerindeki gar binasının atölyelerini kullanılmak üzere okulumuza tahsis etti. Önümüzdeki yıllarda kampus haline getirerek yeni okul yapma ihtiyacı doğacak. Türkiye’nin vizyonu var. Eğitime önem vermezsek bu ülke kalkınamaz." diye konuştu.

StarGündem

Eklenme tarihi: 12.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 FURKAN Denizcilik
 SELİNDA Boat
 GRUP Denizcilik S..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 BEY Denizcilik
 GROUPSEA Deniz Ta..
 FAAL Denizcilik
 GEMPO
 INDEKS A.Ş
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim