Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Genç Denizcilere İçdaş Limanında uygulamalı ders verildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis MYO Denizcilik ve Liman İşletme Bölümünden 25 öğrenci Öğretim Görevlileri Özgür Tezcan ve Levent Bakır nezaretinde Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde kurulu bulunan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş tesislerini inceleyip uygulamalı ders yaptı.

İÇDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş tarafından karşılanan öğrencilere İÇDAŞ hakkında görsel sunulmasının ardından, öğrenciler İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan nezaretinde tersane, termik santral ve İÇDAŞ Liman İşletmesi’ni gezdi. Liman rıhtımında Amerika’dan gelen tahmil ve tahliye işlemi yapılan geminin yanında öğrencilere öğretim görevlilerince uygulamalı ders verildi. İÇDAŞ Liman Müdürü Ali Ekber Şimşek ve Tahmil Tahliye şefi Yusuf Menteş ders esnasında öğrencilerin sorularını cevapladı. Geminin iskeleye yanaşması, rıhtıma bağlanması, tahmil, tahliye ve yükleme işlemleri sırasında yapılan uygulamalarla vinç ve tahliye ekipmanları tanıtıldı. İÇDAŞ Limanı'nın gerek fiziki yapısı ve su derinliği, gerek tahmil, tahliye donanım ve ekipmanları bakımından Türkiye’nin en modern limanlarından biri olduğunu belirten Ali Ekber Şimşek, ”İÇDAŞ Limanı ülkemizin önemli ihracat üslerinden biri oldu. Demir çelik tesislerinden üretilen ürünler bu limandan bütün dünya ülkelerine ulaştırılıyor. Bu Limandan kalkan her gemi ülkemize döviz kazandırıyor” dedi.

Öğretim Görevlisi Özgür Tezcan ise öğrencilerin okullarını bitirmelerinden sonra böyle tesislerde iş olanağına sahip olacaklarını belirterek, “Tahmil tahliye işlemlerini İÇDAŞ limanında uygulamalı olarak öğrencilerimize göstermek bizim için çok yararlı oldu. Hem ülkemize böylesi tesisler kazandırdıkları, hem de öğrencilerimizin bu tesisleri ziyaretine imkan sağladıkları için İÇDAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber3

Eklenme tarihi: 26.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 AYGÜN Denizcilik ..
 ROTA Gemi
 NOVA Gemi Acentel..
 MERİDYEN Denizcil..
 GÜNDEM Denizcilik..
 ST Shipping Surve..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 REKA Denizcilik
 DİNÇER Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim