Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Rus rehberlerin zehirlendiği Teknenin personeli ifade verecek
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde katıldıkları tekne turunda içtikleri içkiden zehirlenen Rus rehberden Maria Snalpeyana (28) tedavi gördüğü Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde katıldıkları tekne turunda içtikleri içkiden zehirlenen Rus rehberden Maria Snalpeyana (28) tedavi gördüğü Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Öte yandan rehberleri gezdiren Orkan-5 isimli tekne Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirletilerek, sefere çıkması yasaklandı. Teknenin kaptanı F. K. ile dört personelinin bugün yeniden ifadelerdine başvuruldu.

Geçen Cuma gecesi "Orkan 5' isimli tekne ile mavi yolculuk ve eğlenceye çıkan 120 Rus rehberden Anha Zhanna Steklova, Alina Shangoreeva, Victoria Konyaeva, Albina Voskova, Kristina Yuzvuk, Yekaterinaburg Olga Khudoeleva, Anton Cepbethink, Ekaterina Malakhova, Anastasia Eremkiva, Elena Zubakova, Augill Azalyaeva, Victoria Nikolaevna, otellerine döndükten sonra zehirlenme şüphesiyle Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Rehberlerden 7'si daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Aynı teknede personel olarak görev yapan Caner Karaahmet ile Rus rehberlerden Zubelana Alena, Anna Zarina, Valenya Alzema, Maria Snalpeyana, Swetlana Mestorizana, Anneya Machinski, Guruva Merina, Rukeyave Vena, Alexander Zukhov, Anestasia Smelina, Albina Voskova, Zhanna Seklova, Alina Sergova, Ahtah Ceptekina, Anastisa Repkine, Ekaterina Mexlova ve Anna Babich de kaldıkları otellerde bir gün sonra fenalaşarak ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirilerek, tedaviye alındı. Hastaneye kaldırılanların sayısı 30'u buldu. Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 1'i Türk, 22'si Rus toplam 23 kişi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edildiler.

Zehirlenen rehberlerden durumu ağır olan ve kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen Maria Snalpeyana, bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Aynı hastanede yoğun bakım ünitesinde tutulan iki Rus turistin tedavileri sürerken, diğer dört kişinin taburcu edildiği bildirildi.

TEKNE BAĞLANDI

Olaydan sonra Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne bağlanan 28 metrelik "Orkan-5' isimli ahşap tekne, seferden men edildi. Bugün Antalya'ya gitmesi beklenen tekneye limandan çıkış izni verilmedi. Öte yandan teknenin kaptanı F. K. ile dört personelinin bugün yeniden ifadelerine başvuruldu. Teknede dün (Pazar) yapılan aramada ele geçirilen içkilerin ise incelemelerinin sürdüğü bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Fatih Şahin de yaptığı yazılı açıklamada, zehirlenme olayıyla ilgiil soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Açıklamada, şu bilgiler verildi,

"28 Mayıs 2011 tarihinde Bodrum Devlet Hastanesi'ne 11 kişi bulantı, kusma ve görme bozukluğu gibi şikayetlerle başvuruda bulunmuştur. Ayrıca, 3 kişi Bodrum'daki Özel Hastanelere, 1 kişi de Bodrum Devlet Hastanesine getirilmiştir. Bu hastalardan 3'ü Sağlık Bakanlığımız'a ait ambulans uçakla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, birisi de ambulansla Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmiştir. Önlem alarak, Bodrum Devlet Hastanesine başvuruda bulunan ve tedaviye alınan 11 kişi de ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişlerdir. Bir gün sonra ise, aynı şikayetlerle Bodrum Devlet Hastanesine başvuruda bulunan 6 kişinin tedavileri, aynı hastanede yapılmıştır. İlgili kuruluşlarca, zehirlenme belirtileri hakkında ayrıntılı araştırmalar sürmekte. "


Kaynak: Sondakika.com
Eklenme tarihi: 31.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL REİS Shippi..
 FATOGLU Gıda San...
 MARİN Römorkör ve..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 DENSA TANKER İşl...
 ATLAS Gemicilik v..
 PRUVA Yatçılık
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 SUDE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim