Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırının yıldönümü
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail‘in Gazze‘ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırısının birinci yılında, BBP ve Saadet Partisi üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisinin yoğun katılımıyla Beyoğlu‘nda protesto gösterisi düzenledi.
Beyoğlu Tünel Meydanı‘nda toplanan çok sayıda protestocu, ‘‘Bekle Filistin, Mavi Marmara geliyor‘‘ şeklinde slogan atarak Taksim Meydanı‘na yürüdü.

Protestocular Taksim Meydanı‘na vardıklarında bazı tasavvuf müzik grupları tarafından ilahiler okundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım burada yaptığı konuşmada, ‘‘gösteriye katılan vatandaşların şehitleri unutmadıklarını gösterdiklerini ve cesur yürek olduklarını‘‘ söyledi.

İsrail‘e yardım götürmeden önce otomobillerle Mısır‘a gittiklerini kaydeden Yıldırım, ‘‘Mısır‘da başımıza taş yedik, karşılığında Mübarek devrildi, Refah kapısı açıldı. Bir taşın karşılığı diktatörün devrilmesiyse 9 şehidi siz düşünün‘‘ diye konuştu.

Yıldırım İsrail ve ABD‘ye de seslenerek, ‘‘İkinci filomuzla geliyoruz. Yalnız değiliz. Bu defa 9 şehidimizle birlikte geliyoruz. Bir yıl önce İsrail‘e gelmek için 600 kişi başvurdu. Kanımız Akdeniz‘e aktıktan sonra sayı 500 bini geçti‘‘ dedi.

BM genel sekreteri ve ABD‘nin kendilerini durdurmaktan vazgeçip İsraillileri cezalandırmaları ve tutuklamaları gerektiğini söyleyen Yıldırım, İsrail‘in hemen hemen tüm ülkelere mektup göndererek ikinci özgürlük filosunu sigortalamamaları için baskı yaptığını savundu.

‘‘Daha bu gemiler yola çıkmadan Refah açılıyorsa gemiler yola çıktıktan sonra ne olur siz düşünün‘‘ diyen Yıldırım, kendilerine Gazze‘ye neden yardım götürdüklerine ilişkin pekçok soru sorulduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

‘‘Özgürlük filosu sayesinde ambargo kalktı. Çocukların ve kadınların ölümüne bir nebze engel olduk. Kendi içimizdeki diktatörleri tahtlarından indirdik. İkinci filoyla giderken artık insanlık için gidiyoruz. Ben biliyorum ki şu an 81 ilden 81 gemi göndermeye kalksak bunu Allah‘ın izniyle başarırız.‘‘

Mavi Marmara gemisinde şehit olan Çetin Topçuoğlu‘nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da vatandaşlara seslenerek, ‘‘Sizler Filistin‘in gururu bu ümmetin iftiharları ve Mavi Marmara‘nın da yiğitlerisiniz. Siz İsrail‘in korkusu, yok oluşusunuz. Kendimizi kaybederiz ama Mescid-i Aksa‘yı asla‘‘ diye konuştu.

‘‘Kudüs Muhafızı‘‘ olduğu belirtilen Şeyh Raid Salah ise 9 şehidin kanlarının yerde kalmayacağını belirterek, ‘‘İkinci özgürlük filosu ve bundan sonraki filolarda dünyanın birçok yerine sürgün edilen Filistin halkı evine dönecek‘‘ dedi.

Protesto gösterisi, dualar okunması ve sloganlar atılmasıyla sona erdi.


Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 31.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 ATLAS GRUP Denizc..
 SERPEN Shipping
 PARİON Gözetim
 YELKEN Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 GÜLHAN Denizcilik
 SMARİNE Elektrik
 INTERGLOBAL Deniz..
 GROUPSEA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim