Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kaldırılan vapur hattı vatandaşı çileden çıkardı
Anadolu Kavağı-Eminönü seferini gerçekleştiren deniz hattının alınan karar gereği 20 Haziran Pazartesi günü kaldırılacağını öğrenen semt sakinleri Eminönü Boğaz İskelesi önünde eylem yaptı. Hattın kaldırılmasını istemeyen ve bunun için de bir süre motorun hareket etmesini engellemeye çalışan vatandaşlar, araya polislerin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Muarrem Kaşifoğlu'nun girmesiyle eylemine son verdi.1924 yılından beri aralıksız hizmet veren Eminönü-Anadolu Kavağı seferini gerçekleştiren deniz hattının iptal edilmesi, hat boyunca oturan vatandaşların tepkisini çekti. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş.'yi protesto eden çok sayıda vatandaş Boğaz İskelesi içinde toplandı. 'Kavakta yaşayanlar İstanbullu değil mi?', 'Dünya yüzme şampiyonu iki yıla kalmaz Kavaklar'dan çıkar', 'UCLG'ye başkan oldu. İstanbul'u unuttu', 'Vapurun tipini sor. Hattını kaldır' yazılı döviz taşıyan grup, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı kararı geri almaya davet etti.

Eminönü'den kalkan motorun Beşiktaş, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Büyükdere, Sarıyer ve Rumelikavağı'na en son da Anadolu Kavağı'na gittiğine dikkat çeken motoru kullanan vatandaşlar, hattın karayolunun yükünü hafiflettiğini vurguladı. İptal edilen sefer için herhangi bir sebep gösterilmediğini öne süren çevre sakinlerinden Ahmet Kazancı, "Bize haber vermeden kendi kafalarına göre gemiyi kaldırıyorlar. 23 yıldır bu gemiyi kullanıyorum. Neden bize sormuyorlar? Bize bir gerekçe göstersinler. Yolcu sayısı az olsa, geminin neden kaldırıldığını anlayacağım. Ancak, her gün gemi tam kapasite yol alıyor. Biz, gemimiz az diyoruz. Onlar bizim gemimizi kaldırıyor." diye konuştu.

Aynı mesafeyi kara yoluyla gitmeleri durumunda, 4 saatte kat ettiklerini aktaran Halil Fırat, aynı mesafeye bir saatte gidildiğini dile getirdi. Kadir Topbaş'ın yanlış bilgilendirildiğini anlatan bazı vatandaşlar ise Topbaş'a güvendiklerini ve hatlarını geri istediklerini belirtti. İstekleri gerçekleşene kadar motoru hareket ettirmeyeceklerini öne süren vatandaşlar, kısa bir süre motorun kalkmasına izin vermedi. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı eylem araya polisler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Muarem Kasifoğlu'nun girmesiyle son buldu.

Zaman

Eklenme tarihi: 18.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YENAL Denizcilik
 YAREN Denizcilik
 MEFES Denizcilik
 CAPT.ELSEK Intern..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 NAMAR Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
 CK Shipping
 SARP Yat İmalat S..
 DEVAL A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim