Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Volga Nehri'nde Gemi battı: 9 ölü, 90 kayıp!
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde dün batan yolcu gemisinde hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiği, önce 5 olarak açıklanan kayıp sayısının ise 90 olduğu bildirildi.






Yetkililer, Volga Nehri'nin Tataristan bölgesinde dün meydana gelen kazaya, gemiye aşırı yolcu alınması, rüzgar ve yağmurun neden olduğunu belirterek, "Bulgaria" adlı yolcu gemisininde tam olarak kaç yolcunun bulunduğunun bilinmediğini, en fazla 120 kişi alması gereken gemide 185 ve 196 arasında kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini vurguladılar.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın bölgedeki yetkilisi İgor Panişin, kurtarılan görgü tanıklarının geminin dönüş yaptığı sırada sancak tarafından güvertenin dev bir dalganın çarpmasından sonra batmaya başladığını ve geminin 8 dakika içinde nehrin dibini boyladığını ifade ettiklerini söyledi.

Tataristan'daki Acil Durumlar Bakanlığı Sözcülerinden Yelena Smirnih de bugün yaptığı açıklamada, şu ana kadar 9 kişinin öldüğünü 80 kişinin de kurtarıldığını belirtirken, Rus haber ajansları da gemi batmadan önce ana salonda yaklaşık 50 çocuğun bulunduğuna dikkati çekti.

Rus Vesti televizyonuna konuşan kazadan sağ kurtulan bir yolcu, diğer yolcu gemilerinin kendilerine yardımı kabul etmediğini savunarak, "Ellerimizi sallamamıza rağmen 2 gemi durmadı" diye konuştu.

Tataristan'ın Bulgar kasabasından başkent Kazan'a doğru seyahati sırasında batan "Bulgaria" adlı geminin 1955 yılında Çekoslovakya'da inşa edildiği kaydedildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcülerinden Oleg Zugyev dün yaptığı açıklamada, 167 kişinin kurtarıldığını açıklamış ancak akşam saatlerinde verdiği bilginin yanlış olduğunu belirterek, 84 kişinin kurtarıldığını ve kayıplar konusunda ellerinde net bir rakam bulunmadığını ifade etmişti.

BeyazGazete

Eklenme tarihi: 11.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 RANMARİNE Denizci..
 APM Denizcilik Na..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 INSPEKTOR Marıne ..
 CSR Denizcilik Sa..
 BODRUM Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim