Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakanlıktan gemi atıklarına karşı iki hamle
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gemi kaynaklı deniz kirliliğinin önlenmesi ve deniz çevresinin korunması için harekete geçti. Bakanlık, 'Mavi Kart' ve 'Gemi Atık Takip Sistemi' uygulamalarını başlattı.

Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği uygulamaları çerçevesinde etkin bir atık alım ve takip sisteminin kurulması amacıyla hayata geçirilen Mavi Kart Sistemi'nde, yoğun deniz turizminin yaşandığı Muğla pilot bölge olarak belirlendi. Muğla'da bulunan tüm yat limanı, balıkçı barınaklarında atık alım ve sistem alt yapısı oluşturularak, yatlarda ve diğer su araçlarında, online atık kayıt ve takip sistemi uygulamaları başlatıldı. Projenin tüm kıyı illerinde, sistem alt yapılarının oluşturulmasının ardından 2 yıl içerisinde yaygınlaştırılması öngörülüyor.

Uygulamaya geçirilen bir diğer proje olan Gemi Atık Takip Sistemi (GATS) ile gemi atıklarının daha etkin kontrolü hedefleniyor. Projeyle, gemi atık bildirimleri ile limanlarca gemi atıklarının alınması ve bertarafı aşamasında kullanılan atık transfer ve Ulusal Atık Taşıma (UATF) bilgileri elektronik ortama taşınacak. Bu sistem sayesinde gemilerin illegal deşarjları kontrol altına alınacak ve gemi atıkları envanteri otomatik olarak sistemde tutulacak.

Bu çerçevede GATS sistemini kullanacak kamu kurumlarında çalışan personele eğitim veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2010 yılında iki eğitim organizasyonu yapıldı. Bu eğitimler ile deniz kirliliği denetimde görev alan Denizcilik Müsteşarlığı Liman Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlıkları denetim personeli eğitildi. 2011 yılı içerisinde özellikle gemi acenteleri ve limanlara yönelik İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde olmak üzere üç bölgesel eğitim programı yapılması planlanıyor.


Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 15.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ


İ.B.B.
İstanbul Buyuksehir Belediyesi bu iş için taşeron işçi kullanıyor.Çevreye ne kadar önem verdikleri ortada.Simsara para verip zengin etme peşindeler!İstaç bünyesinde eleman çalıştırmaya korkuyorlar! Paraları nasıl hortumlarız diye!Bu işler taşeron zihniyetiyle olmaz!Tesis var,gemi var,işi bilen yürüten adamlar var ama nedense sömürüden vazgeçmiyor belediye!Yakıta varıncaya kadar belediyenin üstlendiği işi,sıfır maliyet ve sıfır katkıyla neden bir "simsar" alır?Önce Belediyecilik mantığını bulsunlar sonra hizmet üretsinler!

Yazan: Mert Can - 15.08.2011 22:23:11




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUNCMETE Denizcil..
 ERS Denizcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 TOLGA Denizcilik ..
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 TANGO Denizcilik
 AKAR Shipping
 CLUP CHERRY
 MARMARA RoRo
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim