Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizde mahsur kalan turistleri yük gemisi kurtardı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yaparken mavi tura çıkan ve 40 mil açıkta tekneleri bozulan Suriyeli turistler, Azerbaycan bandıralı bir kuru yük gemisi tarafından kurtarıldı. 2'si çocuk, 10 Suriyeli ve 1 Moldova uyruklu kadın, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na teslim edildi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yaparken mavi tura çıkan ve 40 mil açıkta tekneleri bozulan Suriyeli turistler, Azerbaycan bandıralı bir kuru yük gemisi tarafından kurtarıldı. 2'si çocuk, 10 Suriyeli ve 1 Moldova uyruklu kadın, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na teslim edildi.

Suriye'den Ağustos ay içinde farklı tarihlerde karayolu ile yurda giriş yapan ve Antalya'da bir otelde konakladıkları belirlenen 2'si çocuk 10 Suriyeli ile Moldova uyruklu 1 kadın, iddiaya göre dün mavi tura çıkmak için Antalya'da kiraladıkları bir fiber tekneyle denize açıldı. Turistleri taşıyan tekne, Alanya kıyılarına 40 mil açıkta arızalandı. Bu sırada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitmekte olan Azerbaycan bandıralı bir kuru yük gemisi, yardım çağrısında bulunan teknedeki yolcuları gemiye aldı. Gemi kaptanının durumu telsizle Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirmesi üzerine Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı bir ekip, 11 turisti gemiden teslim aldı. Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen turistler, tercüman eşliğinde ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Fiber teknenin sahibi olduğu belirlenen 58 yaşındaki Yaşar Ş. ise ifadesine başvurulmak üzere Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na götürüldü.

MAVİ TURA ÇIKMIŞLAR

Polis merkezinde ifade veren Suriyeli turistler, Ağustos ayında farklı günlerde karayoluyla Antalya'ya geldiklerini ve bir otele yerleştiklerini söyledi. Tatillerinin bitmek üzere olduğunu ve ülkelerine dönmeden önce deniz turu yapmak istediklerini anlatan turistler, teknelerinin bozulması nedeniyle denizde mahsur kaldıklarını ileri sürdü. Teknedeki Moldova uyruklu kadının ise Suriyeli bir turistin kız arkadaşı olduğu kaydedildi. Turistlerin, ifadelerinin ardından Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği belirtildi.


Eklenme tarihi: 30.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YALOVA Sualtı Su ..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 ARSLAN Shipping
 GÜRMAR Denizcilik..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 YEŞİL Marmaris A...
 DENSAN Denizcilik
 HACI ŞABAN ZORER ..
 BEYKİM Petrolcülü..
 PAK Kimya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim