Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Marmara Tersanesi'nde inşa edilen gemi denize indirildi
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu Marmara Tersanesi, 8 bin 500 bin dead weight tonluk (DWT) 122,20 metre uzunluğundaki, 13 milyon dolara mal olan genel kargo gemisini denize indirdi.

Yıldırım Holding A.Ş. bünyesindeki Marmara Tersanesi tarafından yaptırılan 122,20 metre uzunluğunda, 16,40 metre genişliğindeki ''AMISOS'' adlı Türk bandıralı genel kargo gemisi, denge için kurulan krikolar indirilip, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynaklar kesildikten sonra denize bırakıldı.

Geminin denize indirilişini Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, tersane çalışanları ve yakınları da izledi.

Marmara Tersanesi Genel Müdürü Elif Artan yaptığı açıklamada, 2003 itibaren çalışmaya başladıkları Yıldırım Holding'in denizcilik sektöründe almış olduğu yatırım kararları doğrultusunda 2007 yılında tersaneyi bünyesine kattığını söyledi.

AMISOS genel kargo gemisinin Ocak 2011 inşasına başladıklarını ifade eden Artan, geminin büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, yıl sonuna kadar gemideki tüm çalışmaların tamamlanacağını vurguladı.

Tersanelerinin 21 bin 794 metrekaresinin açık, 8 bin 776 mekrekaresinin de kapalı olduğunu yıllık 30 bin DWT'lik kapasiteleri bulunduğuna dikkati çeken Artan, şöyle devam etti:

''Tersanemiz, uluslararası klas kuruluşlarının onayladığı projeler ile yine klas kuruluşlarının nezaretinde gemiler inşa ederek, bayrak ülkelerinin milli kurallarını uygulama yönünden de tecrübe sahibi olmuştur.

Marmara Tersanesi yüksek standartlı gemileri, mümkün olan en kısa zamanda teslim edebilme imkanına kavuşmuştur. 2003 yılından itibaren çeşitli tonajlarda genel kargo gemisi olmak üzere konteyner gemi, kuru kargo gemi, tanker gibi 20'ye yakın gemi inşa ettik. Gemi inşasına devam edeceğiz. Dünyayı etkisi altına alan bir kriz yaşadık.

Bu krizin denizcilik sektörünü ne kadar etkilediğini hepimiz biliyoruz. Şu anda sektörümüz iyi durumda inşallah da iyiye gidecektir. Denize indirdiğimiz gemi ihraç için yapılan bir gemimizdir. Devletimize ve bölgemize kazandırmanın mutluluğu var.

Bunun dışında tersanemizde 2 adet 11 bin 500 DWT'lik ile 1 adet 15-20 bin DWT'lik genel kargo gemisinin inşası gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 400 personelimizle hizmet verdiğimiz tersanemiz 2014 yılına kadar tam kapasiteyle dolu.''

Haber7.com

Eklenme tarihi: 26.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİNERAL den. san ..
 ADAKENT Gemi İşle..
 ERLER denizcilik ..
 GEMPO
 PEARL NAVAL
 SAAT VE SAAT
 UNICOR İnternatio..
 İNTA Denizcilik
 REKA Denizcilik
 UNİCORİMAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim