Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Hindistan’dan Korsanlara karşı işbirliği çağrısı
Hindistan, deniz korsanlığı ile mücadelede etmek için uluslararası işbirliği yapma çağırısında bulundu.

Hindistan Armatörler Birliği, Birleşmiş Milletleri Aden körfezi, Umman denizi ve tüm Hindistan okyanusunda güvenlik sağlamakla görevli uluslararası güç kurmaya çağırdı.

Hindistan Armatörler Örgütünün verilerine göre, korsanların Aden körfezindeki ve Umman denizindeki eylemleri sonucunda dünya ticaretine verilen zararın toplamı 9 milyar dolardan fazla. Korsanlara verilen fidye, taşınan yük ve zaman kaybı sonucu oluşan zarar, gemileri ve Hint okyanusundaki ticaret yollarını koruma harcamaları bu zararların toplamını oluşturuyor.

Açıklamalarda bulunan Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, Hint okyanusundaki etkinliklerini yoğunlaştıran korsanların, Hindistan’ın deniz ticaretini tehdit ettiğini ve giderek daha tehlikeli bir hal aldığını belirtti.

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü görevlisi Boris Volhonskiy, Libya’nın hava sahasının uçuşlara yasak bölge ilan edildiği gibi Somali kıyı şeridinin de gemi seferlerine yasak bölge ilan edilmesinin, korsanlığa karşı koyma yolunda atılacak önemli bir adım olabileceğini söyledi ve şöyle devam etti;
“Korsanlar son zamanlarda giderek daha küstahça davranıyor. Başlıca üssü olan Somali’deki durum buna yardımcı oluyor.
Somali’nin merkez makamları 20 yıldır ülkedeki durumu kontrol edemiyor. Ülkenin değişik bölgelerinde de durum, yolsuzluk gruplarının denetimi altındadır. Değişik ülkelerin savaş gemileri Umman denizinde devriye görevi yapıyorsa da, ticaret gemilerine korsanların saldırılarına son verme çabaları başarısız kalıyor. 600 personel ile 26 gemi şimdi korsanların elinde bulunuyor.
Hindistan, korsanların Umman denizindeki eylemlerine karşı aktif eylemlerde bulunan ülkelerden biridir. Bu çok tabiidir, çünkü Hindistan’ın başlıca ticaret ortağı Birleşik Arap Emirliklerine petrol dahil malların büyük bir kısmı deniz yoluyla ulaştırılmaktadır. Hint denizcileri korsanlara karşı diğerlerinden daha kesin eylemlerde bulunuyor.
Günümüzde l00’den çok deniz korsanı mahkeme karşısına çıkacağı günü bekliyor. Bunlar Somali’den uzaktaki Lakşadvip takımadalarına yakın bir yerde yakalandı. Bu, korsanların Hint okyanusunun değişik kesimlerine eylemlerini yaygınlaştırmalarına dair Hindistan Başbakanının söylediklerini doğruluyor.
Hint denizcilerinin eylemlerine tepki gösteren korsanların, rehin aldıkları Hint vatandaşlarına fazla hoşgörü göstermeyeceklerdir.”
dedi.

Amerikalı gazete yazarı ve politolog Robert Kaplan birkaç yıl önce “Foreign Affairs” dergisinde çıkan “ 2l. yüzyılın başlıca gelişmeleri: Hint okyanusundaki gövde gösterisi” adlı yazısında, Hint okyanusundaki hakimiyet için Hindistan’la Çin arasındaki rekabet mücadelesinden sözediliyor. Ama son gelişmelerin gösterdiği gibi, Hint okyanusundan çok daha büyük bir tehlike geliyor.. Rekabet eden ülkelerin uzlaşmaya varmaları mümkün olsa da birbirinden kopuk yolsuzluk gruplarının eylemleri kontrol edilemediğinden, büyük tehlike kaynağı olmaya devam ediyor. Bu yüzden, ülkelerin rekabeti bir kenara bırakarak, bu tehlikeye karşı koymak amacıyla güçbirliği yapması gerekmektedir.


Kaynak: Rusya'nın Sesi
Eklenme tarihi: 10.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 TURKON Holding
 EGEBİRLİK Taşımac..
 ALUNA ESTATES S.A
 RTS Denizcilik Sa..
 MİNERAL den. san ..
 YAĞCI Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 YALOVA Sualtı Su ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim