Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer limanları birlik çatısı altında buluşacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'deki kruvaziyer limanlarının temsilcilerini İzmir'de bir araya getirdi. Toplantıda İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önerisi doğrultusunda Türkiye Kruvaziyer Limanlar Birliği kurulması kararı çıktı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'deki kruvaziyer limanlarının temsilcilerini Swissotel Grand Efes'te yapılan kruvaziyer zirvesinde bir araya getirdi. Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir, İstanbul, Alanya, Kuşadası, Çeşme, Marmaris, Antalya, Dikili, Bodrum, Samsun, Çanakkale, Trabzon, Didim, Sinop limanlarının yetkilileri ve denizcilik sektörünün temsilcileri katıldı.

İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan 'Türkiye'de Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Yarını' toplantısında limanlar tek tek sorunlarını ve Bakan Yıldırım'dan isteklerini söyledi. Toplantı sonucunda İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önerisi doğrultusunda Türkiye Kruvaziyer Limanlar Birliği kurulması kararı çıktı. Toplantıda ayrıca uluslararası kruvaziyer fuarlarına şemsiye stant ile katılımın yanı sıra 2012 yılında yapılacak Seatrade Kruvaziyer Kış Forumu'nun İzmir'de yapılması kararlaştırıldı.

KRUVAZİYER TURİZMİ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Zirvede konuşan Bakan Yıldırım, kruvaziyer limanlarının kendi aralarında birlik kurarak, ortak hareket etmesi için her türlü desteği vereceğini açıkladı. Yıldırım, "Kruvaziyer turizmi Türkiye'de gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeye paralel olarak İzmir'de de fevkalade gelişme var. Bu sene şimdiye kadar neredeyse geçen yılın tamamına erişmiş bulunuyoruz. Kruvaziyer turizmi ile ilgili acenteler, liman işletmecileri İTO Başkanlığı'nın organizasyonunda bir araya geldiler. Bundan sonra uluslararası pazardan daha fazla pay alabilmek için bir tüzel kişilik, bir birlik çatısı altında takip etmenin daha yararlı olacağı konusunda bir fikir birliği oluştu. Ulaştırma, Turizm, Çevre ve Maliye bakanlıklarını ilgilendiren ufak tefek sorunlar var. Bunları da peyderpey çözeceğiz" dedi.

ŞİRKETİNİZİ KURUN

Bakan Yıldırım, 5-7 Aralık ayında İstanbul'da yapılacak olan Seatrade toplantısı öncesinde kruvaziyer firmalarının en etkin yöneticileri ile bir araya geleceğini belirterek, İzmir toplantısında ele alınan isteklerin bir bölümünün o toplantıya kadar çözüleceğini açıkladı. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin nasıl kendi arabasını yapması gerekiyorsa kendi kruvaziyer şirketini de kurması gerektiğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Türk limanlarının dünyada 120 milyar dolar, Avrupa'da ise 34 milyar dolar kruvaziyer pazarından 200-300 milyon dolar pay alabildiğine dikkat çekerek, bu rakamın yeterli olmadığını açıkladı. Kruvaziyer turizminde Akdeniz'in yeni Karayipler olarak nitelendirildiğini belirten Demirtaş, "İzmir de Akdeniz'in yıldızı oldu. İlk 9 ayda 393 bin yolcu sayısına ulaştık. Yıl sonunda 550 bini bulacağız. Daha fazla gemi yanaşabilse, daha fazla yolcu olacaktı. Bu başarının mimarı Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım. Bakanımız olmasaydı Türkiye ve İzmir kruvaziyer turizminde bu noktaya gelemezdi. İzmir Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu olamazdı" dedi.

YeniAsır

Eklenme tarihi: 15.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BODRUM Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 KDE Marine
 SİMPLYDİVİNG
 PEARL NAVAL
 VENTO Deniz İşlet..
 MERSİN Deniz ve T..
 ERDEMLER Denizcil..
 ARZU Denizcilik v..
 EGE RORO
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim