Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
“REINA-1” Gemisinin kayıp personelinden hala haber yok
20 Ekim gecesi saat 02:00 sularında Adriyatik denizinde “Ankara” feribotu ile çarpışarak batan “Reina-1” Gemisinin kayıp 8 personelinden hala bir haber yok. Olayın üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen kayıp olduğu bildirilen personele ulaşılamadı.

Ajanslardan gelen ilk bilgilerde haber, 3 ölü 5 kayıp, bazı bilgilerde ise 4 ölü 4 kayıp olarak yayınlanmıştı.

Son yapılan açıklamalarda, gemiden sağ kurtulan Kaptan Ahmet Soytürk ve 2.Kaptan Ahmet Bal haricinde 10 kişilik gemi personelinden 8 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

“REİNA-1” GEMİ PERSONELİ

SAĞ KURTULANLAR:
* Ahmet Soytürk - Kaptan
* Ahmet Bal - 2.Kaptan
KAYIP PERSONEL:
* İlyas Güney - Vardiya Zabiti
* Ahmet Güneş - Başmakinist
* Beytullah Yılmaz - İkinci Makinist
* Recep Bulut - Güverte Lostromosu
* Tuncay Bayraktar - Usta Gemici
* Murat Saltan - Gemici
* Tahir Bütün - Yağcı
* İlyas Terzi - Aşçı

BARBAROS FIRKATEYNİ ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI,
3 CESEDE ULAŞILDI AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL


Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan arama çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri şöyle anlattı:
“Barbaros Fırkateyni sabah 07:00 sularında kaza mahalline ulaştı. Daha Arnavutluk sularına girer girmez Durres limanına uğrayıp yakıt ikmali bile yapmadan hemen arama çalışmalarına başladı. Barbaros Fırkateyni’ne Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait 2 gemi de eşlik ediyor.
3 cesede ulaşıldı açıklaması doğru değil. Hem Arnavutluk’taki iki kaptan hem de Bari’ye yanaşan Ankara Feribotu’nun kaptanının ifadeleri alınıyor.”
(GazeteVatan)

KARAKUTU ANLATACAK

Malta bandıralı Reina 1’in sahibi Armador Denizcilik’ten bir yetkili ise, “Teknik bir bilgimiz yok. Arnavutluk’taki arkadaşlarımız Ankara Feribotu’nun gemimize borda tabir edilen yan taraftan çarptığını ifade etti. Kazanın nedeni gemide bulunan kara kutu benzeri VDR adlı cihazdaki gemi hareketleri, rotasyon, telsiz konuşmaları, hız bilgileri, köprüdeki ses kayıtları, makinelere verilen talimat bilgilerinin incelenmesiyle ortaya çıkacak. Biz ve kayıp arkadaşlarımızın aileleri umutla gelecek haberleri bekliyorlar” dedi.

Reina 1’in kaptanı Ahmet Bal, Arnavut gazetecilere kazayı şöyle anlattı: “Kaza gece saat 01:00 sularında oldu. Bir anda feribotun 16 mil hızla üzerimize doğru geldiğini gördüm. Bizim hızımız 8 mildi. Kaza anında kaptan köprüsünde 3. kaptan vardiyadaydı. Feribota sinyal verdi ama karşılık alamadı. Alarm verdikten sonra panik oldu. Dümene gidip geminin rotasını değiştirecek zaman olmadı. Ankara gemisi bizi görmedi. Batmaya başladığımızda feribot mürettebatı kazazedelere ilk yardım için elinden gelen çabayı gösterdi. Ben ve 2. kaptanı feribot mürettebatı kurtardı.” dedi.
(GazeteVatan)

KORSAN SALDIRISINDAN KURTULDU BATAN GEMİDE KAYBOLDU

Reina-1 kuru yük gemisinin Rizeli mürettebatı 52 yaşındaki İlyas Terzi'nin yakınları endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Olayın ardından 3 gün geçmesine rağmen bir haber alamadıklarını ifade eden Yaşar Terzi, ağabeyinin kısa süre önce de aynı firmaya ait başka bir başka gemide korsan saldırısından kurtulduğunu anlattı.

Rize'nin Çaykent Beldesi Kasarcılar Köyü'nde yaşayan İlyas Terzi'nin yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Evli ve 3 çocuk babası olan İlyas Terzi'nin annesi Emine ile kardeşi Yaşar Terzi, olayın ardından 3 gün geçmesine rağmen bir haber alamamaktan yakındılar.

Yaşar Terzi, ağabeyinin 20 gün önce aynı firmanın başka bir gemisinde çalıştığı sırada korsanların saldırısına uğradığını belirterek şunları söyledi:
"Hindistan açıklarında korsanların saldırısına uğradılar. Geminin bir bölümüne saklanarak kurtuldular. Ancak korsanlar diğer arkadaşlarına saldırdı. Olaydan sonra gemide çalışanların psikolojisi bozulunca Mersin limanında firma onları başka bir gemide görevlendirdi. İstanbul'a geçerek Reina-1 gemisine bindi. İlk seferini Rusya'ya yaptıktan sonra ikinci seferi için Adriyatik'e gittiler. Aldığımız haberlere göre gece geç saatlerde ağabeyimin bulunduğu gemi Ankara gemisi ile çarpışmış. Olaydan bir gün sonra bizi arayarak 8 mürettebatın kaybolduğunu bildirdiler. 3 gündür bir haber alamadık. Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım bekliyoruz. Yardımcı olsunlar, ağabeyimden haber getirsinler." dedi.

Annesi Geminin battığını haberlerde öğrendi

Anne Emine Terzi'nin gemi kazası haberini televizyondan öğrendiğini ancak oğlunun da gemide bulunduğunu bilmediğini anlatan Yaşar Terzi, " Olay netleşene kadar anneme bir şey söylemedik. Hatta annem televizyonda geminin battığı haberini görünce, 'Ben şimdi şehitlere mi ağlayayım, yoksa bu batan gemidekilere mi?' diye yakındı. Dün acı haberi verince perişan oldu" diye konuştu.
(Medyarazzi.com)


Eklenme tarihi: 22.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ


3 TARAFI DENİZLERLE ÇEVRELİ TÜRKİYE
YUHHHHHHHHHHH SİZE 8 DENİZCİYE HALA ULAŞAMADINIZ, YETKİLİLER KOSKOCA TÜRKİYE 100 METREYE İNEMİYORMU BU KADAR ACİZ Mİ, DEVLET Mİ ACİZ YOKSA YÖNETENLERMİ? NİÇİN ŞİRKET YETKİLİLERİNİN TEPESİNE BİNMİYOR BUNLAR YADA SAHİP ÇIKMIYOR, SORUYORUM SİZE KAÇ GÜN OLDU CESETLERİNİ BİLE ÇIKARTAMADINIZ. HİÇ DEĞİLSE ÖLÜLERİNİ BULUN GETİRİNDE ANNELERİN YÜREKLERİ BİR NEBZE OLSUN SOĞUR BELKİ.

Yazan: AHMET NAR - 4.11.2011 21:26:25


Murat Saltan
Oncelikle gecmis olsun dileklerimi sunar buyuk gecmis olsun dilerim.Ingiltereden merak edip yaziyorum.Arkadasim Murat Saltan'dan'da bir umut varmi,lutfen hepimizi bilgilendirirseniz cok seviniriz.Butun kardeslerimin ailelerine gecmis olsun dileklerimi sunarim. azizdinc79@hotmail.com
Yazan: Aziz Dinc - 31.10.2011 21:17:32


yeter kaç gun oldu yeter
bugun beşinci gün beytullah abımden hala haber yok kımse bısey demıyor deprem olayı kapattı haberlerde bıle bısey yok ajanslar bısey soylemıyoo olucez artık bı haberrr yaaa canımız yanmaktan piştii
Yazan: gülay yazıcı - 26.10.2011 16:23:12


DAD
NE ÇALIŞMAYMIŞ 3 GÜN OLDU SAĞA SAĞLİM BULUN SUNLARI YAA
Yazan: onur ergün - 24.10.2011 04:38:04




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEK Shipping
 AYTRANS Denizcilk..
 HDR Denizcilik
 ATASOY Uluslarara..
 ANKA Denizcilik
 MILLENIUM Yachtin..
 TURKON Holding
 CAMUZLAR Sea Prod..
 KAPTANPAŞA Denizc..
 BEREM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim