Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İnkılap Vapuru'na yapılan kaçak katlar yıkılıyor
Yalova Belediyesi, "Gemi Tescil Belgesi" olmadığı ve imar mevzuatına aykırı yapıldığı gerekçesiyle restorasyonunu durdurduğu ve şartnameye uyulmadığı için ihalesini feshettiği İnkılap Vapuru'ndaki kaçak katların yıkımına başladı.



Belediye Encümeni tarafından fesih kararının alınmasının ardından İnkılap Vapuru'nda yıkım çalışmasına başlayan belediye ekipleriyle, firma avukatı arasında tartışma yaşandı.

Belediye yetkililerinden yıkım kararını isteyen firma avukatı Temel Akyazı'ya, 2 Şubat 2011 tarihli yıkım kararı teslim edildi. Yıkım çalışmalarını, firma sahibi Sadrettin Atalay da izledi.

Avukat Akyazı, gazetecilere açıklama yaparken, kanuna aykırı bir yıkımın gerçekleştirildiğini savundu.

Kira sözleşmesiyle burayı kiraladıklarını ifade eden Akyazı, "Belediye de tek taraflı olarak bir encümen kararı aldı ve kira sözleşmesini feshetti. Ama kira sözleşmeleri tek taraflı feshedilemez ve yıkım kararı da aynı şekilde alınamaz. Bize herhangi bir tebligatta bulunulmadı" dedi.

Akyazı, yapılan işlem hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek,

"Belediye hakkında zaten mala zarar vermekten, iş yeri dokunulmazlığını ihlale kadar Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğimiz suç duyuruları var. Sözleşmemizin sürdüğü bir yerde yıkım yaptıkları için de yine belediye hakkında suç duyurusunda bulunup mala zarar verme gerekçesiyle dava açacağız" diye konuştu.

Tek taraflı feshetme yetkisi

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise yapılan işlemin tamamen hukuka uygun olduğunu söyledi. Koçal, şöyle dedi:

"Atalaylar firmasının yaptığı, bizim Kasım-Aralık ayından itibaren kaçak yapı muamelesine tabi tuttuğumuz, encümen kararı alınan, yıkım kararı çıkarılan, savcılığa suç duyurusunda bulunulan bir süreç. Zaten bütün işlemleri tamamlanmış, cezası kesilmiş. Yapılan hiçbir işlemde hukuki bir engel yok."

Koçal, ihale şartnamesinde geminin aslına uygun, restorasyonu yapılması yönünde madde olduğunu vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer de vapura kaçak katların çıkıldığını belirtti. Vapurda yapılan çalışmalarla ilgili tutanak tutuluğunu hatırlatan Özsümer, şunları kaydetti:

"Kaçak yapıldığına dair tutanaklar tutuldu, mühürlendi. Müteahhit firma, mühürlemeden sonra çalışmalarına tekrardan devam etti. Devam ettiği için mühür fekki yapıldı. Savcılığa tekrardan bildirildi. O arada bu konu Valilik takibine alındı. Biz Bayındırlıktan kaçak katların yıkılması doğrultusunda görüş geldi. İhalede de tek taraflı feshetme yetkisi belediyenin şartnamesinde zaten yazılı."

İnkılap Vapuru

1961 yılında İskoçya'nın Glasgow kentindeki tersanede yapılan 9 kardeş gemiden biri olan İnkılap, uzun yıllar İstanbul'da şehir hatları vapuru olarak hizmet verdi. Dünyanın son 4 buharlı gemisinden biri olduğu belirtilen İnkılap, 2009'da Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun girişimleriyle nikah salonu, restoran ve müze olarak kullanılmak üzere Yalova'ya getirildi. 2010'da ise Atalaylar Turizm firmasına ihale edilen vapurda yapılan restorasyon çalışmaları 'kaçak kat çıkıldığı' gerekçesiyle durdurulmuştu.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 27.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İBC GÜLER
 SANTRA Denizcilik..
 ATİPOST Turizm Lt..
 YALİ Denizcilik
 TRAMOLA Deniz Taş..
 ARZU YATCILIK TUR..
 ATİPOST Turizm
 MEKE Group
 LİKİTGAZ gemicili..
 DOĞANBEY Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim