Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gürcistan’ı ağır tazminatlar bekliyor
Gemileri Gürcistan tarafından haksız yere alıkonulan Türk armatörlerin AİHM nezdinde açtığı davaların sonucu merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde sürekli olarak Türk gemilerini haksız yere alıkoyarak gasp eden Gürcistan’a karşı Türk armatörler tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde bu zamana kadar dört tazminat davası açıldı.

Gemisi Gürcistan tarafından alıkonulan armatör Reha Üçüncüoğlu, son yıllarda Türk gemilerinin Gürcistan tarafından gasp edilmesinin alışkanlık haline getirildiğini belirterek, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti. Gürcistan’ın bu akıl almaz tavrı nedeniyle bir bedel ödemesi gerektiğini ifade eden Üçüncüoğlu, “Biz AİHM nezdinde davamızı açtık. Avukatlarımızdan aldığımız bilgiye göre yıl sonunda bize sıra gelecek. Mahkeme bu kapsamda daha sonra Gürcistan’dan savunma isteyecek. Bu savunma süreci 13 haftaya kadar uzuyor. Tahminim 2012 yılı ortalarında açtığımız dava sonuçlanır. Biz mahkemenin lehimize sonuçlanacağına inanıyor ve sonucu bekliyoruz. Bu zamana kadar Gürcistan’ın bu alıkoyma tavrı yüzünden çok ağır bir maddi manevi kaybımız söz konusu oldu. İflas etmenin eşiğine geldik. Borçlarımızı ödeyemez duruma düştük. Açtığımız bu davalar sonucu sanıyorum Gürcistan çok ağır tazminatlar ödemek zorunda kalacak. AİHM’in bu hak hukuk tanımaz girişimleri nedeniyle Gürcistan’ı cezalandırmasını ve hakkımızı teslim etmesini istiyoruz” dedi.

Kendilerinin dava açmasından sonra gemisi Gürcistan tarafından alıkonulan 3 Türk armatörün daha AİHM nezdinde dava açtığını ifade eden Üçüncüoğlu, “Davayı kazanıp tazminat hakkı elde etmemiz halinde bu bir emsal teşkil edecek. Aynı şekilde gasp edilen diğer Türk gemilerinin sahipleri de benzer şekilde Gürcistan’dan tazminat almaya hak kazanabilecektir. Sonuç olarak sanıyorum Gürcistan çok ağır yüklü tazminatlar ödemekle karşı karşıya kalacak” şeklinde konuştu.

Gürcistan’ın hala alıkoyduğu Afro Star isimli gemiyi geri verme aşamasında olduğunu ancak bunun pek fazla bir anlamı olmadığını da ifade eden Üçüncüoğlu, “Gemi geri verilirse alıp hurdaya ayıracağız. Bu aşamadan sonra pek fazla bir işimize yaramaz. Başka çaremiz yok” diye konuştu.

Günebakış

Eklenme tarihi: 27.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ


gürcistan
gürcistan bir tek armatörleri degil gemi personelinide magdur ediyor gürcü cezaevlerinde haksız yere yatan personeller var bunlar icin ne yapılıyor.gemi nereye giderse personel oraya gidiyor gürcü makamlar tarafından yasak bölgeye giriş yapmakla suçlanıp tutuklanıyor bu tutukluluk süreleri bazen mahkumiyetle sonuçlanıyor.gemi personeli için ne yapılıyor?

Yazan: mehmet özkoç - 1.11.2011 14:47:44




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DESE Crew Managem..
 GOODHOPE Shipping
 ARIF KALKAVAN
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 AKMAN Dalış Merke..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 MED MARİNE HOLDİN..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 YENAL Denizcilik
 ALBATROS Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim