Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İsrail, filodakileri sınır dışı ediyor
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahalesi sonrası dün gözaltına alınan aktivistler sınır dışı ediliyor.




Kanada ve İrlanda'ya ait gemilerde bulunan 27 kişi, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmalarının ardından dün geceden itibaren İsrail'den gönderiliyorlar.

İsrailli yetkililer, 2 Yunan vatandaşının bugün ülkelerine gönderildiğini, bir Amerikan ve bir İspanyol vatandaşının da yarın uçakla İsrail'den ayrılacağını açıkladı.

Gözaltına alınan bir İsraillinin de serbest bırakıldığını belirten İsrail makamları, Mısırlı bir kadın aktivistin dün gece ülkesine gittiğini ifade ettiler.

Kalan 21 aktivistin halen gözaltında tutulduğu ve daha sonra sınır dışı edilecekleri açıklandı. Çarşamba günü Fethiye’den hareket eden iki yardım gemisinde ABD dahil olmak üzere 9 ülkeden 27 protestocu bulunuyordu.

İsrailli askerlerin Gazze'ye yardım götüren gemilere dünkü müdahalesinde gemide bulunanların tamamı gözaltına alınmış, olayda yaralanan olmamıştı. Aktivistler İsrail'in Gazze'deki ablukası kalkana kadar gemi göndermeye devam edeceklerini açıklamıştı.

Gözaltına alınanlar arasında gazetecilerin de olduğu bildirilmişti.

GILMORE: ÖNCELİĞİMİZ İRLANDA VATANDAŞLARININ GÜVENLİĞİ

İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gilmore, Gazze'ye yardım götürmeye çalışan yeni filoya İsrail tarafından müdahale edilmesinin ardından, "önceliklerinin olaya dahil olan İrlanda vatandaşlarının güvenliği olduğunu" söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Gilmore, yaptığı yazılı açıklamada, "Önceliğim ve sorumluluğum, Gazze'ye gitmeye çalışan önceki filolarla da ilişkili olarak, olaya dahil olan İrlanda vatandaşlarına zarar gelmemesini temin etmekti ve bunun gerçekleşmesi beni rahatlattı" diyerek, İrlanda Dışişleri Bakanlığı'nın ve İsrail'deki İrlanda Büyükelçiliği'nin olayın başından beri İsrail makamlarıyla temas halinde olduğunu kaydetti.

"Benim ve hükümetin Gazze ablukasına ilişkin görüşleri iyi bilinmektedir. Buna katılmıyoruz ve bunu, Gazze'nin sivil nüfusuna etkileri bakımından, uluslararası insani hukuka aykırı olarak görüyoruz" diyen Gilmore, İsrail'den bu haksız politikaya son vermesini istediklerini hatırlattı.

Gilmore, "İsrail'in uluslararası sularda, ablukayı barışçı biçimde protesto etmek ya da insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye gitmek isteyenleri gözaltına almaya hakkı olduğunu kabul etmiyorum" diyerek, önceliklerinin bu tür olaylara dahil olanların güvenliğinin temin edilmesi olduğunu yineledi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 05.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİLGİLİ Denizcili..
 YENAL Denizcilik
 BAHRİ Tic. Ltd.
 GARANTİ Denizcili..
 AYSA Denizcilik A..
 ERCAN Denizcilik
 AB Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
 İMTRANS Denizcili..
 BORLU Çevik Akary..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim