Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Nil K'' gemisinde isyan!
Ukrayna'dan yola çıktıktan sonra Yunan adaları yakınlarında mazotu ve erzakı biten kuru yük gemisi, Bodrum'daki Bağla koyuna sığındı.

Ukrayna'dan Mısır'a tahıl taşımak için yola çıkan özel bir şirkete ait "Nil-K" isimli kuru yük gemisinin, Yunan adaları yakınlarında mazotu ve erzakı bitti. 2'si Ukraynalı 12'si Türk 14 personeli bulunan geminin kaptanı, gemiyi güçlükle Bodrum'daki Bağla koyuna getirerek demirledi.

Gemideki personel erzakının bitmesi nedeniyle aç kaldıklarını öne sürerek, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine 101 No'lu Sahil Güvenlik Komutanlığı botu geminin yanına giderek, bir rehberinde yardımıyla gemi personelinin ifadesine başvurdu.

Gemi Kaptanı Süleyman Karakuş, botla geminin bulunduğu bölgeye ulaşan gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin yakıtının bittiğini bu nedenle Bodrum'a geldiklerini söyledi.

Geminin yakıtının pazartesi günü geleceğini belirten Karakuş, "Personel denizde kalma psikolojisi içinde hareket etti. Bayramı evlerinde geçirme özlemi içindeler. Denizde her zaman yakıtsız ve kumanyasız kalmak doğal. Deniz ve kara arasındaki iletişim mesafelidir ama biz yakıtımızı alacağız. Personel sıkıntımız yok" dedi.

Gemi personelinden H.N ise gemide 2 gündür ekmek bulunmadığını anlatarak, "Mazotumuz bittiği için jeneratör çalışmıyor. Geminin ışıkları yanmıyor. Su akmıyor. Her şey mazota bağlı. Sağolsun Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bizlere yardımcı oluyor" diye konuştu.

TürkiyeGazetesi

Eklenme tarihi: 10.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ


yuhhhhhhh
yazıklar olsun böyle yalaka kaptanlara. gemide kumanyanın ve yakıtın bitmesi dogalmış. yok böyle bir savunma bicimi. bide karnı tok agalar ekrana çıkıp denizcilikte çok büyük yol aldık diyorlar. belli.....

Yazan: necmettin - 14.11.2011 22:56:02


Yuh be!
Kaptana bak,yakıtın bitmesi normal diyor!Liman çıkış izni bile vermez bu durumda!Liman liman değil,kaptan kaptan değil,şirket de şirket değil anlaşılan! O halde yola çıkan kaptana da yuh olsun!
Yazan: Ahmet Hakan AK - 12.11.2011 19:53:59


Bitmemeli
Eğer herhangibir arıza yada tanklarda denize iştirak yok ise Ukrayna'dan kalkan bir geminin yakıtı bitmemelidir.Erzakın bitmesi de mümkün değildir.Zira Ukrayna'dan sonra İstanbul ve Çanakkale olmak üzere iki ikmal limanından geçilmektedir.Bu durum büyük bir işletme yada hesap hatasının sonucudur.Dört günlük yolda bu duruma düşmüş olmak düşündürücü ve ayıptır.Allah'a emanet olunuz.Uykpt/Yaşar DERİN
Yazan: Yaşar DERİN - 10.11.2011 12:08:30




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE BİRLİK Taşıma..
 ANTMARİN A.Ş
 SETA Denizcilik v..
 ANGELS PRO ACTION
 DOĞUHAN Denizcili..
 LCM ROTA
 ADAKENT Gemi İşle..
 EGETAN Denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
 MIRAY Internation..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim