Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Hükümet harekete geçti, Gemi inşa sektörüne Teşvik geliyor
Gemi inşa sektöründe sorunları çözmek için Bakan Yıldırım teşvik çalışması başlattı. Verilecek teşvik işçilere can simidi olacak...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gemi inşa sanayiinde işten çıkarılan işçilere müjde verdi. Bakan Binali Yıldırım, ekonomik krizi gerekçe göstererek 75 bin çalışanın işine son veren gemi inşa sanayiine el attıklarını açıkladı.

Büyük tedbirler alınacak

Bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmak için harekete geçtiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, "Denizcilik sektörünün istihdam deposu olarak addedilen gemi inşa sanayii Türkiye için önemli. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ekonomi kabinesi ile de görüşmeler yürütüyoruz. Büyük tedbirler alınarak istihdam sorunu çözülecek" dedi.

Teşviklerin eli kulağında

Türk gemi inşa sanayi son yıllarda ciddi ivme yakalamış fakat krizle birlikte işler bir anda kesilmişti. Eski canlılığın tekrar yakalanacağına işaret eden Bakan Yıldırım'a göre büyük tedbir ve teşviklerin eli kulağında. Gemi inşa sanayiindeki istihdam krizine değinen TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can da sektörün tekrar canlılığı yakalamasının verilecek siparişlerle mümkün olabileceğini söyledi. Bu sebeple sektör oyuncularının korunması gerektiğini aktaran TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı, "Türkiye'nin dünya konjonktüründe taşımacılık payının artırılması gerekiyor.

Bu da ticaretteki etkinin artması ile doğrudan alakalı. Üretim ve tüketim teşvik edildiği takdirde sorun çözülme aşamasına gelir." dedi. Sektör oyuncuları bu anlamda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıklayacağı yeni teşviklerin de önemli olduğunu söyledi.

Bir haftada 15 gemi götürürüz

Bakan Yıldırım, şu an İzmir'e yolcu taşımak için ithal gemi alınsın mı tartışmalarına da açıklık getirdi. "15 yıldır TURYOL orada 15 gemiyle hizmet veriyor. Günde 45 bin yolcu taşıyor. İzmir Belediyesi bunun için 5 kuruş harcadı mı" diyen Yıldırım, İzmir'in istemesi halinde bir haftada 15 gemiyi hizmete sunabileceklerini söyledi. "İş bu kadar kolay" diyen Yıldırım'a sektör yetkilileri destek verdi.

Takvim

Eklenme tarihi: 13.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURGUT REİS Deniz..
 IEC Denizcilik
 RANA Denizcilik
 DENİZ-AY Denizcil..
 KOPUZ Denizcilik
 SINKO Internation..
 YAREN Denizcilik
 BERRAK Denizcilik
 SVR Maritime Corp
 İSKOMARİNE Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim