Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de denize Askeri Uçak düştü, aramalar devam ediyor
İzmir'in Foça İlçesi açıklarında dün akşam saatlerinde askeri bir eğitim uçağının denize düştüğü bildirildi. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Çiğli 2'nci Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan T- 37 tipi eğitim uçağının kayıp olduğu hakkında kendisine de bilgi ulaştığını açıkladı. Foça ve Yenifoça Beldesi arasındaki Aslanburnu Mevkii açıklarında balıkçılar saat 17.00 sıralarında denize doğru bir cismin düştüğünü bildirdi.

Bunun üzerine Sahil Güvenlik botları ve İzmir'deki Sivil Savunma'ya bağlı kurtarma ekipleriyle askeri kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti. İzmir Valisi Cahit Kıraç da T- 37 tipi bir askeri eğitim uçağının kayıp olduğunun kendisine bildirildiğini söyledi, "Bölgedeki görgü tanıkları da denize bir cismin düştüğünü söyledi. Askeri ve sivil yetkililerin bölgede yaptığı aramalarda şu ana kadar bir bulguya rastlanamadı" dedi.






Düştüğü bildirilen uçakta bulunan eğitimen subayının Hava Pilot Teğmen Serkan Sağır (23) olduğu öğrenilirken Resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgiye göre diğer personelin ise Pakistanlı bir pilot öğrenci olduğu bildirildi.

Foça'da denize düşen T-37 tipi askeri eğitim uçağı ve iki personelini arama çalışmaları sabaha kadar devam etti.. Karanlıkta denizde yapılan aramalarda uçağa ait olduğu belirtilen bazı parçaların bulundu. Bu parçaların atlama sistemiyle ilgili olabileceği belirtildi.

UÇAĞIN ALEV ALDIĞINI GÖRENLER VAR

İzmir'in Foça İlçesi Aslanburnu açıklarında, askeri eğitim uçağının saat 16.45'te düştüğü belirtildi. Bölgedeki balıkçılar, kazayı bildirirken, uçağın bir kanadının kırıldığını ve ardından alev aldığını belirtti. Aslanburnu sahilinde AKS ve 112 ekipleri bekletilirken, denizden arama çalışmaları başladı.Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Kaymakam Adem Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren ve Foça İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Recep, Aslanburnu mevkiine geldi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Aliağa Körfezi açıklarında eğitim uçuşu yapmakta olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait içinde 2 uçucu personelin bulunduğu bir adet T-37C uçağından dün saat 16.05'ten itibaren haber alınamadığını açıklayarak, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.TSK internet sitesinde yapılan açıklamada, "Haber alınamayan uçakta bulunan iki uçucu personel ile ilgili arama-kurtarma çalışmaları, bir adet CN-235 uçağı, bir adet Cougar helikopteri, üç adet sahil güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı kurtarma gemisi ve mayın avlama gemileri ile havadan ve denizden yoğun olarak devam etmektedir" denildi.

EĞİTİM SUBAYININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İzmir'in Foça İlçesi'nde düşen T 37 tipi eğitim uçağının, eğitim subayının Hava Pilot Teğmen Serkan Sağır (23) olduğu öğrenildi. 3 ay önce mezun olduğu kaydedilen Teğmen Serkan Sağır'ın bekar ve aslen Erzincanlı olduğu belirtildi. Kaza haberi, Sağır'ın Erzican'daki ailesinin evine ateş düşürdü. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

GÜZELBAHÇE'DE DE DENİZE DÜŞMÜŞTÜ

İzmir'de geçen yıl 14 Temmuz'da, Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı kalkan T-37 C tipi eğitim uçağı, saat 11.41 sıralarında Güzelbahçe ilçesi sahilinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle denize çakılmıştı. Uçaktaki Hava Pilot Yüzbaşı 32 yaşındaki Hasan Öztürk ile Hava Pilot Teğmen 22 yaşındaki Erol Er şehit olmuştu. Şehit pilotların, uçağı karadaki binaların üzerinde düşmemesi için denize doğru yönlendirdikleri anlaşılmıştı. T-37 C tipi uçaklarda fırlatma koltuğunun bulunmadığı, yerine atlama sisteminin olduğu, ancak şehitlerin kendi canlarını ortaya koyarak bunu tercih etmedikleri ortaya çıkmıştı.

T-37'LER KT-1'LERLE DEĞİŞTİRİLİYOR

Türk Hava Kuvvetleri'nin pilot eğitiminde kullanılan T-37 uçakları jet motorlu ve iki kişilik. Hava Harp Okulu'nu bitiren pilot adayları önce SF-260D eğitim uçakları ile uçuş eğitimine başlıyor. Pilotaj eğitiminin ikinci aşaması ise İzmir/Çiğli'deki 122. Filo'ya ait T-37 uçakları ile veriliyor.

Hava Kuvvetleri'nde 1963'te kullanılmaya başlanan T-37'ler son bir yıldır Ankara'da TAI tesislerinde üretilen Koreli KAI şirketinin tasarımı KT-1 uçakları ile değiştiriliyor. Yıl sonuna kadar T-37'lerin tamamen emekli edilmesi planlanıyor.

12'NCİ T-37 KAZASI

T-37 jet eğitim uçaklarında bu güne kadar 12 kaza yaşandı. İlk uçak, 12 Şubat 1980'de İzmir Cumaovası yakınlarında düştü. Kazada yalnız uçuş yapan Teğmen İ. Kemal Turhan şehit oldu.

21 Eylül 2007'de Karaburun yakınlarında meydana gelen kazada ise Yüzbaşı Ahmet Kendir ile Teğmen Ersun Atılgan uçağı fırlatma koltuğu kullanarak terk etmişti.

Geçen yıl 14 Temmuz'da meydana gelen kazada ise Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er'in uçtuğu T-37, Güzelbahçe sahilinin 30 metre açığında denize düşmüş, olayda pilotlar şehit olmuştu.

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Uçuş Ekibi: 1 öğretmen pilot, 1 öğrenci pilot
Motor: 2 adet J69-T-25 turbojet
Kanat Açıklığı: 10.32 metre
Gövde Uzunluğu: 8.92 metre
Yükseklik: 2.79 metre
Boş Ağırlık: 1.840 kg
Azami Kalkış Ağırlığı: 2.980 kg
En Fazla Hız: 685 km/saat
Seyir Yüksekliği: 7 bin 620 metre
Menzili: 1.500 km

Haberler.com

Eklenme tarihi: 17.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGAZ A.Ş.
 INDEKS A.Ş
 İMDAT Gemicilik S..
 VATAN PLASTİK San..
 AKNUR Denizcilik
 ATASOY Denizcilik..
 LAMIA Yat İşletme..
 AR-GAZ
 MILLENIUM Yachtin..
 BAKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim