Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İki kardeşin çalıştığı iki gemi de kaza yaptı
Oğlu 25 kişinin hayatını kaybettiği Costa Concordia gemi kazasından sağ kurtulan anne, bu kez Hint Okyanusu'nda seyir halindeyken makine dairesinde yangın çıkan Costa Allegra'daki kızından haber alamıyor.

Son birkaç hafta içinde kruvaziyer yolcu gemilerinin karıştığı iki büyük kaza meydana geldi. Carnival şirketine ait Costa Concordia adlı lüks yolcu gemisi İtalya açıklarında, kayalıklara çarparak batmıştı. Felaketten kısa bir süre sonra aynı şirketin Costa Allegra isimli gemisinin makine dairesinde yangın çıktı.

Hint Okyanusu'nda 636 yolcu ve 413 mürettebatla seyir halinde bulunan gemide çıkan yangının kontrol altına alınmasıyla, büyük bir facianın önüne geçildi. Ancak iki kazanın tek ortak yanı, gemilerin aynı firmaya ait olması değil.

Oğlu Costa Concordia'da çalışan ve kazadan sağ kurtulan Jayne Thomas bu kez Costa Allegra'da dansçı olarak çalışan kızı Rebecca'dan haber almaya çalışıyor.

27 Şubat'ta geminin makine dairesinde yangın çıktığı haberlerinden sonra 23 yaşındaki kızına ulaşamayan Thomas, ailesini vuran felaketlere inanmakta güçlük çekiyor.

KADERİN CİLVESİ

BBC'ye konuşan Thomas, "Costa Concordia'daki oğlumdan haber alamadığımda, bir daha böyle bir şeyin başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Felaketin ikinci kez bizi bulacağı aklıma gelmemişti" diyor.
"Okyanustaki bütün gemilerin içinde yalnızca benim çocuklarımın bulunduğu iki tanesi son bir kaç haftada böyle olaylarla gündeme geldi" diyen Thomas, yine de iki geminin de sahibi olduğu Carnival adlı şirketin sorumluluğu olduğunu düşünmüyor. Thomas iki kazanın da aynı şirketi bulmasını "kaderin cilvesi" olarak görüyor.

Kızına elektronik posta ile ulaşmaya çalışan Thomas, kazadan bu yana ondan haber alamamış. Beklemekten başka çarelerinin olmadığını kaydeden James, kendilerine bilgi verilmesini beklediklerini ifade ediyor.

Kazada ölü olmadığını duyduklarından bu yana daha rahat olduğunu söyleyen Thomas, kızının geçtiğimiz Mayıs ayında gemiye bindiğini ve Temmuz ayında eve dönmesini beklediklerini söylüyor.

Thomas, Costa Concordia faciasından sağ kurtulan 19 yaşındaki oğlu James'in hala kazanın yarattığı travmayı atlatamadığını, şirketin oğlunun sözleşmesini uzatmak istediğini, ama onun bir daha gemiye binmek istemediğini anlatıyor.

Çocuklarından bir daha gemiye binmemeleri gibi bir istekte bulunmayacağını belirten Thomas, "Bu onların kararı" diyor.

ROTASI DEĞİŞTİ

Öte yandan, yardımına gelen bir Fransız balıkçı gemisi ile Descroche adasına doğru çekilen “Costa Allegra”nın rotasının, kruvaziyerin orijinal rotası olan Seyşeller'in başkenti Victoria'nın yer aldığı Mahe adasıyla değiştirildiği bildirildi.

Kruvaziyeri işleten denizcilik şirketi “Costa Crociere” tarafından yapılan açıklamada, kruvaziyerin Descroche adasına yolcu inişinin yapılması için uygun olmaması nedeniyle rotanın değiştirildiği dile getirildi.

Costa Allegra'nın çok düşük hızda gittiği belirtilen haberlerde, kruvaziyerin Perşembe sabahı Mahe adasına varmasının beklendiği ifade edildi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 29.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACI İBRAHİM HACI..
 YARDIMCI Denizcil..
 LİMA Turizm Yatçı..
 INDEKS A.Ş
 MASTER Petrol
 ÜNLÜ Denizcilik
 BATUM Denizcilik ..
 A1 Denizcilik
 NİSA uluslararası..
 DEDEMAN Holding A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim