Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yolcu Gemisinde bomba tatbikatı heyecan yarattı
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde limanda demirli bulunan yolcu gemisine ve limana bomba konulduğu ihbarına yönelik, güvenlik güçleri ve liman görevlilerince ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikat, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Fethiye İskelesi'nde demirli 'Aegean Queen' adlı yolcu gemisine bomba bırakıldığına dair ihbar yapılması üzerine başlatılan tatbikatta gerçeğini aratmayacak bir operasyonla 2 ayrı bomba etkisiz hale getirildi.

Fethiye Liman Başkanlığı tarafından organize edilen tatbikatta senaryo gereği öncelikle teröristler tarafından yolcu taşıyan bir gemide bombalı eylem yapılması planlandı. Ardından Fethiye İskelesi'nde demirli 'Aegean Queen' adlı yolcu gemisi ve liman tesisine bomba yerleştirildiği ihbarı yapıldı. 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar sonrası Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay yerine geldi. İskele girişi güvenlik şeridine alınıp giriş çıkışlar kapatılırken, olası patlamaya karşı Fethiye İskelesi'ne 112 Acil Servis ve İtfaiye ekipleri çağrıldı. Limandaki güvenlik seviyesi 3'e çıkarılırken, geminin kaçırılma ihtimaline karşı Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri de deniz yolunda tedbir aldı. Olay yerine bomba imha uzmanlarının çağrılmasıyla birlikte operasyon başlatıldı.

BOMBALARIN YANI SIRA ESRAR DA BULUNDU

Tatbikat senaryosu gereği polis ekipleri gemideki yolcuları çıkarıp güvenli bölgeye aldı. Üstleri aranan yolcuların güvenliği sağlandıktan sonra bomba imha uzmanları gemide ve liman tesisinde arama yaptı. Yapılan aramalarda biri geminin kargo bölümüne diğeri liman tesisindeki çöp konteynerlerinin yanına bırakılmış iki ayrı bombaya rastlandı. Paketlerin imhası için bomba imha uzmanları hazırlıklara başladı. Koruyucu elbisenin giyilmesinin ardından öncelikle kargo bölümünde bulunan bombalı paket fünye ile etkisiz hale getirildi. Ardından liman tesisinde çöp konteynerlerinin yanına bırakılan çanta bomba imha uzmanları tarafından patlatıldı.

Bombaların etkisiz hale getirilmesinin ardından devreye narkotik ekipleri girdi. 'Çilek' adlı narkotik köpeği tarafından gemide arama yapıldı. Çilek, yolcu koltuklarının arka bölümüne saklanmış 5 kilogram esrar maddesini buldu. Tatbikatın Fethiye İskelesi'ndeki bölümü olay yeri inceleme ekiplerinin delil toplama çalışması ile sona ererken, senaryoya göre ihbarın Dalaman Havaalanı'ndan telefonla yapıldığı belirlenip, ihbarcının kamera kayıtlarıyla tespit edilip yakalandığı açıklandı.

18 AYDA BİR TATBİKAT ZORUNLULUĞU

Fethiye İskelesi çevresine toplanan vatandaşların şaşkın bakışları arasında sona eren tatbikat sonrası Fethiye Liman Başkanlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Tatbikata ilişkin bilgi veren Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı, uluslararası gemi ve liman güvenlik kodu uygulaması gereği 18 ayda bir tatbikat yapmalarının zorunlu hale geldiğini söyledi. Avcı, şöyle devam etti:

"Ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Denizcilik Örgütü'nce hazırlanan Denizde Can Güvenliği Uluslararası Konvansiyonu'nu (Safety Of Life At Sea-SOLAS) ve Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenliği Kodu (International Ship and Port Facilities Security Code-ISPS) kapsamında tatbikatı gerçekleştirdik. 18 ayda bir tekrarlanacak tatbikatların ilkinde limanımızın güvenlik seviyesi ölçülmüş ve yapılacak düzenlemeler gün yüzüne çıkmıştır. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Son derece başarılı ve kusursuz bir tatbikat oldu."


Kaynak: Sondakika.com
Eklenme tarihi: 06.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEKIR SENGUL Ship..
 ÜSTÜN Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 BEREM Denizcilik
 PAK Kimya
 ERDOĞAN Shipping
 KURUOĞLU Denizcil..
 NOVA Shipping
 MARİNTEK Danışman..
 TUAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim