Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir, kruvaziyer turizmde Akdeniz"in merkezi olma yolunda
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ABD’nin Miami kentinde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen Miami Seatrade Kruvaziyer, Gemicilik, Fuarı ve Konferansı’nda yeni bağlantılar ile döndüklerini belirterek, “İzmir artık kruvaziyer turizmde Akdeniz’in önemli merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Ama liman ücretlerimiz hala daha yüksek, aynı gemi Pire Limanı’nda İzmir’in yarısı kadar hizmeti ücreti ödüyor. Rekabetçi olabilirsek 2012 yılında yolcu sayımızı yüzde 25 arttırabiliriz” dedi.

Miami’deki fuara Yönetim Kurulu Üyeleri Vahdet Sarıkaya, Mehmet Pamuk ve Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş ile katıldıklarını belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Fuarda dünyanın en büyük kruvaziyer ailesi olan Carnival Corporation ve Royal Caribbean International firmalarından üst düzey Başkan ve CEO'ları ile görüştük. İzmir’i kapsayan yeni hatlar için bağlantıya geçtik ve İzmir’e davet ettik” dedi.

Pek çok acente ve kruvaziyer şirketinin 2012 yılında İzmir’e yaptıkları seferleri arttıracaklarını, 2013 yılından ise seferlerin katlanarak sayısının artacağını belirten Demirtaş, “Bu fuara geçtiğimiz yıl da katılmıştık. Ama bu yıl gördüğümüz ilgi daha da fazla çünkü artık kruvaziyer turizmdeki başarımızı sektörün tüm aktörleri konuşuyor. İzmir kruvaziyer turizmde yükselen değer. Çok yakında yeni gemiler ve yeni hatlarla ilgili İzmir’e güzel sürprizlerimiz de olacak” dedi. Demirtaş, ayrıca İTO’nun hazırladığı Batum projesi için Gürcistan Acara Özerk Bölgesi başkanı Levan Varshalomidze ile de özel bir görüşme yaptıklarını söyledi.

REKABET ÇOK SERTLEŞTİ, REKABETÇİ TARİFELERİMİZ OLMALI

Miami’de yaptıkları görüşmelerde İzmir’e karşı büyük ilgi olmasına karşın, İzmir Limanı’nın yüksek ücretlerinden şikâyet aldıklarını belirten Demirtaş; kruvaziyer sektöründe rekabetin hızla sertleştiğine dikkat çekti. Demirtaş, “Konuştuğumuz acentelerin, şirketlerin yöneticileri Pire Limanı’nın tarifelerinin neredeyse İzmir tarifesinin yarısı kadar olduğunu söyledi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımızın yoğun ilgi ve desteği ile fiyat indirmesine rağmen hala daha tarifelerimiz rakiplerimizin üzerinde kalıyor. Örneğin 220.000 grosstonluk bir gemi için palamar hizmeti, 1 günlük barınma hizmeti, kişi başı 1 dolardan ayakbastı ücreti, yine kişi başı 1 dolardan ISPS ücreti, atık ve su hizmeti, pilotaj, sahil sağlık parası, yola elverişlilik belgesi harcı, fener parası olarak İzmir’de 59 bin dolar dolar ödenirken, Pire Limanı’nda 28 bin dolar ödeniyor” dedi.

Demirtaş, şöyle konuştu: “Ülkemizde fener ve pilotaj ücretleri yine de yüksek kalıyor, sahil sağlık paraları ise en yüksek düzeyde seyrediyor. Yunanistan'da sahil sağlık, fener ve pilotaj ücretleri yıllık olarak alınıyor. İtalya ve İspanya'da ise sahil sağlık, fener ve pilotaj gibi bazı ücretler ilk 3 seferde alındıktan sonra yıl içinde her seferde bu ücretler alınmıyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız tarafından yapılan indirimlerde gemi başına uygulanan kademeli sistem yerine kruvaziyer şirketleri bazında kademeli indirim yapılabilirse rekabet gücümüz artar. Kruvaziyer şirketleri dantel gibi kıyılarımızı örnek istiyorlar, bu bölgeye ‘Yeni Karayipler” denmesi boşuna değil, bunu yine fuarda hissettik ve yakından gördük. Bu fırsatı değerlendirmemiz için biraz daha teşvike ve Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımızın rekabetçi düzenlemelerine ihtiyaç duyuyoruz. Cumartesi günü İzmir’de ağırlayacağımız Sayın Ulaştırma Bakanımıza konuyu bir kez daha aktararak, çözüm isteyeceğiz. Rekabetçi olabilirsek 2012 de yolcu sayısını en az yüzde 25 arttırırız"

YUNANLILAR İZMİR’DE KRUVAZİYER FORUMU DÜZENLEMEK İSTİYORLAR

Geçtiğimiz yıl katıldığı Yunanistan’daki Posidonia Deniz Turizmi Forumu’nda Kuzey Ege'de yapılabilecek kruvaziyer destinasyonları ile ilgili öneriler sunduğunu Türkiye’nin Ege Kıyıları ve Yunanistan’ın Ege Adalarının kruvaziyer turizmde bir paket olarak birlikte pazarlanmasını önerdiğini hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu: “Miami’de de bu konuda Yunanlı firmalar ve acenteler ile görüştük. Bu konuda çok hevesliler, önerimiz onlarda büyük heyecan yaratmış. Posidonia Deniz Turizmi Forumu’nu 2014 te İzmir'de yapmak istiyorlar. Bu konuda görüşmelerimiz önümüzdeki günlerde devam edecek. Ayrıca İzmir’de dünya çapında başka kruvaziyer turizm organizasyonlarının düzenlenmesi için teklifler alıyoruz bunları da değerlendireceğiz. Bu fuarda gördük ki İzmir artık sadece bir kruvaziyer destinasyon limanı değil global kruvaziyer endüstrisinin ülkemizdeki merkezi olacak. İzmir olarak artık sadece gemilerin gelmesini beklemeyeceğiz, tedarik ve homeport hedefi ile Akdeniz'in ve Dünyanın parmakla gösterilir limanları arasında yer alacağız. Hedefimiz büyük, bu hedef için çalışıyoruz"

STANDA BÜYÜK İLGİ

Türkiye standında da bu yıl Giresun, Sinop, Antalya, Marmaris, Kuşadası, Bodrum limanları yer aldığını, Mersin Limanı’nın ise Türkiye standı karşısında özel bir stand açtığını belirten Demirtaş, İzmir’in standının ise tasarım açısından çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. Demirtaş, “İzmir yazısının okunduğu stant İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri Michael Young ve Özlem Akın Tapçalap tarafından tasarlandı ve fuarın en çok ilgi gören stantları arasında yer aldı. Hatta Bilbao Limanı gelip, standın patenti var mı diye sordu, Odamızdan stand tasarımı konusunda danışmanlık isteyenler oldu” dedi. Çeşme Limanı’nın da İzmir standında yer alarak katıldığı fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı teşviki ile bir resepsiyon verilirken, İzmir Standı’nda oynanan zeybek oyunu tüm katılımcıların büyük ilgisini ve beğenisini kazandı.

Pirsushaber

Eklenme tarihi: 16.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 O.D.G.I. SHIPPING
 ULUSAL Denizcilik
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 PASİFİK Lojistik ..
 SEFER Chartering
 SAROS Dalgıçlık H..
 TEMEL Denizcilik
 GEMPORT A.Ş.
 BELUGA Yatcılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim