Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
BM heyeti Aliağa gemi söküm tesislerini ziyaret etti
Türkiye'yi örnek alarak Pakistan'da bulunan gemi geri dönüşüm sanayisinin geliştirilmesi için temaslarda bulunan BM Heyeti, İzmir'in Aliağa İlçesi'ne gelerek Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek'i ziyaret etti.

İngiltere Çevre Bakanlığı'ndan emekli Roy Watkinson başkanlığındaki heyette, Pakistan BM Temsilcisi Ahmad Aslam ve Basel Sekretaryası'ndan Susan Wingfield yer aldı. Ziyarette ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri Ülkü Füsun Ertürk, Sabriye Ayhan, Kıyı Yapıları Genel Müdürü Burak Kemerci ile İzmir Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri bulundu. GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek konuklara bir brifing verdi.

Adem Şimşek, Pakistan'ın BM desteğini alarak gemi söküm sanayisini geliştirmek istediğini ve bu çerçevede Türkiye'ye gelerek kendilerinden bilgi aldıklarını söyledi. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nin nasıl bir gücü olduğunu öğrenmek istediklerini kaydeden Şimşek, "Sistemin nasıl çalıştığını, işçi sağlığı, çevreye, gemi piyasasına nasıl bir özellikte sahip olduğumuzu fiziki olarak görmek istediler. Biz de dernek olarak davet ettik. Gemi sökümün işinin en iyi şekilde yaptığını, işçi sağlığına vermiş olduğu önemi ve değeri bugün burada onlara hissettirdik. Ayrıca tehlikeli atıkları gemilerden nasıl aldığımızı, nasıl sakladığımızı, geçici depolarda nasıl muhafaza ettiğimizi ve daha sonra bunları nasıl bertaraf ettiğimizi, sistem olarak evrak bazında Çevre Bakanlığımız ve Denizcilik Müsteşarlığımız yetkilileri ile birlikte kendilerine sunduk. ve gerekten bu sistemi Pakistan'da biran önce hayata geçirmek istediklerini bizzat ilettiler. Bu da bizleri mutlu etti" dedi.

Dünyada gemi söküm işini yapan 5 ülke olduğunu hatırlatan Şimşek, "Beş ülke içerisinde bu işi tam anlamıyla yapan ve birinci sırada olan ülke biziz. Bunları temsilcilerin kendilerinden de duyabilirsiniz. Bugün burada bunu bize hissettirdiler. Biz her şeyi ön tarafta insanlara verdiğimiz hizmet ve değer ile ispatlamış durumdayız. Üyelerim bu konuda çok duyarlılar, çevre kirliliği olsun teknik emniyet olsun dernek olarak çok duyarlıyız" dedi.

PAKİSTAN TÜRKİYE'YE YETİŞEMEZ

Heyet başkanı İngiliz Roy Watkinson, Pakistan'daki tesislerin Basel ve Hong Kong sözleşmelerine uygun olarak çalışmasını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Türkiye'deki tespitlerini Pakistan ile karşılaştıracaklarını ve eksikliklerin ortaya çıkacağını ifade eden Watkinson, "Aliağa gemi söküm sanayi bizde çok olumlu izlenimler bıraktı. Biz daha önce de buraya geldik ve her geldiğimizde biraz daha şaşırıyoruz. Çünkü burada bulunan sanayi her geldiğimizde biraz daha gelişiyor. Çalışmalarımız daha önceki çalışmalarımızın devamı olarak değerlendirilebilir. Bu kazanımların ileride faydaları görülecek. Pakistan'la Türkiye'yi kıyasladığımızda aralarında çok büyük farklar var. Pakistan'ın Türkiye'ye yetişmesinin zor olduğunu bile söyleyebiliriz."

Sondakika

Eklenme tarihi: 23.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CASPI Cargo Lines..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 GÜLCEM Denizcilik..
 MSAM Denizcilik
 CSR Denizcilik Sa..
 DEEP Maritime
 DOĞUHAN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim