Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İkinci gemi kışkırtması Karaköy'de
Atina, Karaköy'e yanaşmak isteyen bir Yunan gemisine evrakı Rum damgalı diye izin verilmediği gerekçesiyle Türkiye'yi AB'ye şikâyet etti

İstanbul liman yetkililerinin, bir Yunan yük gemisinin Karaköy'e demirleyip yük boşaltmasına, daha önce Rum bandıralı olması nedeniyle bazı belgeleri Rum damgası taşıdığı için bir süre izin vermediği iddia edildi.

Yunan basınında yer alan haberlere göre "Pandokrator" isimli Yunan bandıralı gemi 3 Mart Cuma günü, Liverpool'dan yüklediği demiri Karaköy'de boşaltmak üzere İstanbul'a geldiğinde Türk makamları "sorun çıkardı." Katimerini gazetesi, sorunun, eskiden Kıbrıs Rum bandıralı olan geminin bazı evrakında Rum damgası bulunmasından ileri geldiğini belirtti. Elefterotipiya ise ihtilafın Yunan makamlarının yaptığı girişimler sayesinde sona erdiğini öne sürdü.

Bu gelişme üzerine Atina'nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde girişimlerde bulunarak Ankara'yı "AB müktesebatına uymamak" ve "uluslararası denizcilik yasalarını ihlal etmekle" suçladığı belirtildi.
Katimerini haberinde, "Sadece Kıbrıs Rum gemilerine yasak uygulamıyorlar, göründüğü üzere, eskiden Kıbrıs Rum bandıralı olanlar da Türkiye'de istenmiyor" yorumuna yer verdi.

Geçen ay, Rum yük gemisi Able F, Suriye'nin Lazkiye Limanı'ndan kalktıktan sonra Mersin açıklarına gelerek limana giriş izni istemiş, olayı "provokasyon" olarak nitelendiren Türkiye, geminin girişine izin vermemişti. Limanın 2 mil dışına demirleyen gemi, 15 saatlik beklemenin ardından Türk karasularından ayrılmıştı. Bu olay üzerine, Yunanistan ve Rum Yönetimi, Türkiye'nin Gümrük Birliği'ni ihlal ettiğini belirterek, bunun AB'yle müzakereleri zorlaştıracağı tehdidinde bulunmuştu.

Eklenme tarihi: 17.03.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OBA Denizcilik
 MERİDYEN Denizcil..
 CENKER Denizcilik..
 ATASOY Uluslarara..
 TOPKAPI GROUP
 FURUNO Denizcilik
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 MAK Denizcilik Ti..
 GMARİN
 BATU Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim