Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
SAT'lardan Somali'li korsanlara büyük darbe !
TCG Giresun Fırkateyni'ndeki SAT komandoları, Umman sahillerine 190 deniz mili mesafede, saldırı hazırlığındaki bir tekneye düzenlediği harekatta 14 Somalili deniz haydudunu etkisiz hale getirip, 7 Yemenli gemi personelini kurtardı.

TCG Giresun Fırkateyni'ndeki SAT komandoları, Umman sahillerine 190 deniz mili mesafede, saldırı hazırlığındaki bir tekneye düzenlediği harekatta 14 Somali'li deniz haydudunu etkisiz hale getirip, 7 Yemenli gemi personelini kurtardı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Tuğamiral Sinan Azmi Tosun tarafından komuta edilen NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 emrinde görev yapan TCG Giresun Fırkateyni tarafından, Aden Körfezi ve mücavir bölgelerde, NATO'nun ''Okyanus Kalkanı Harekatı'' kapsamında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına devam edildiği belirtildi.

Bu kapsamda 11 Mayıs Cuma günü TCG Giresun Fırkateyni'nde konuşlu S-70B Sea Hawk helikopteri tarafından Umman sahillerine 190 deniz mili mesafede, ticari gemilere saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen deniz haydudu teknesi tespit edildiği ve yapılan uyarılarla teknenin durdurulduğu ifade edilen açıklamada, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 komutanı tarafından verilen emir gereği TCG Giresun Fırkateyni'nde 7 Yemenli gemi personeli ile 14 Somalili deniz haydudunun bulunduğu tekneye çıkış harekatı yapıldığı belirtildi.

Duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

'"Sualtı Taarruz Timleri (SAT) tarafından yapılan aramada 9 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar lançeri, 3 adet RPG-7 roketi ve mühimmatı ile deniz haydutluğu faaliyetlerinde kullanılabilecek malzeme (merdiven, ilave yakıt varilleri, yedek motor, GPS cihazı ve cep telefonları) ele geçirilmiş olup, 7 Yemenli gemi personeli emniyete alınmış ve 14 deniz haydudu etkisiz hale getirilmiştir. TCG Giresun tarafından, ticaret gemilerinin Aden Körfezi ve mücavir bölgelerde emniyetle seyir yapmasına yönelik olarak deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine devam edilecektir."







Samanyoluhaber

Eklenme tarihi: 14.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEKAMAR
 ALESTA Denizcilik
 MEMORIES Yatching
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 ATLAS GRUP Denizc..
 JASMİNE COURT Hot..
 KURUOĞLU Denizcil..
 ORSA Tanker İşlet..
 SELİNDA Boat
 PAPATYA Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim