Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
KİK, gemi ihalesinde iki itirazı reddetti
Kamu İhale Kurumu (KİK), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve Türk firması Özata Denizcilik firmasının 117 milyon euroluk teklifle kazandığı 15 yolcu vapuru ve 28 adet yedek parça ihalesine yapılan iki itirazı reddetti. İhalede teklif bile vermeyen Autsal Ships Pty Limited ile Gemi Mühendisleri Odası’nın itirazının reddedilmesi üzerine, gemi alımı ve yedek parça ihalesi konusunda belediyenin önünde bir engel kalmadı. Büyükşehir, Özata Denizcilik’i sözleşmeye çağıracak.

Oda tepki gösterdi

Daha sağlam ve uzun ömürlü olduğu gerekçesiyle karbon kompozit maddeden yapılacak 15 adet gemi ve 28 adet yedek parçanın alım ihalesinin önünde engel kalmadı. Özellikle alüminyum malzemeden gemi imal eden firmaların karbon kompozitin daha pahalı olması, Türkiye’de yapılamaması gibi itirazları, adrese teslim yapıldığı iddiası gibi nedenlerle tartışma yaratan ihaleye KİK de onay verdi. Gemi Mühendisleri Odası’nın itirazını KİK, meslek odasının itiraz ehliyeti olmaması gerekçesiyle reddetti. Oda, karşı dava açacak.

Geminin özellikleri

İlk gemi, Büyükşehir’e, 550 gün sonra teslim edilecek. Teslimatlar 90 gün arayla yapılacak. Konak-Karşıyaka arası iniş ve biniş dahil yolculuk, 15 dakikaya düşecek. Gemilerden . Konforlu ve ergonomik oturma koltukları bulunacak.
İki katlı Gemilerin ön tarafında otomatik olarak kumanda edilecek rampalar bulunacak. Bebek bakım masası, engelli tuvaletlerinin de yer alacağı gemiler, iki katlı olacak. Birinci kat tamamen kapalı, ikinci katta kapalı alan dışında az 90 kişi kapasiteli açık alan yer alacak. Hayvanlar için kafes de olacak.

“Bizimki daha verimli” iddiası

30 Nisan’da yapılan gemi ihalesini Türk firması Özata Denizcilik Şirketi, 117 milyon euro teklif vererek kazandı. Avustralya firması Autsal Ships PTY Ltd, ihaleye katılmasına karşın teklif vermedi ama itirazda bulundu. Firma, ürettikleri alüminyumdan gemilerin, kompozite göre verimlilik açısında daha avantajlı yönleri olması ve ucuzluğunu gerekçe gösterdi.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 23.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS GRUP Denizc..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 ESENYALI Gemi İşl..
 MCE KARGO
 GOODHOPE Shipping
 ATLAS Gemicilik v..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 GÖCEK Yatçılık
 KAPTAN ACAR Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim