Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul böyle gemi görmedi !
Bugüne kadar Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı'na yaşanan gemilerin en büyüğü olacak, 340 metre uzunluğunda ve 139 bin 400 groston ağırlığındaki "MSC Divina", 6 Haziran'da 4 bin yolcusuyla geliyor.

İstanbul’un tek kruvaziyer limanı olan Salı Pazarı-Karaköy Limanı, 6 Haziran’da İtalyan bandıralı, 4 bin yolcu ve 1500 mürettebatlı "MSC Divina" gemisini ağırlayacak.



Türkiye’nin ilk denizcilik şirketi olan Fevaid-i Osmaniye’den günümüze kadar denizcilik alanında pek çok hizmet veren İDOL Şirketi ve 169 yıllık bir kurum olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Türkiye’de kruvaziyer turizmin gelişmesi için öncü rolü oynamaya devam ediyor.

Geçen yıl 430 geminin 620 bin 283 turisti getirdiği İstanbul, haziran ayında kruvaziyer turizm ile canlanacak.

İstanbul’un tek kruvaziyer limanı olan ve hizmet verdiği gemilere her türlü alt yapı olanağını sağlayan, 1150 metre uzunluğundaki Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı, dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerinden birine daha ev sahipliği yapacak.

Bugüne kadar limana yaşanan gemilerin en büyüğü olan, 340 metre uzunluğunda ve 139 bin 400 groston ağırlığındaki "MSC Divina", 6 Haziran’da İstanbul’a demir atacak. Yıl içinde düzenli olarak Venedik’ten İstanbul’a 22 kez sefer yapacak olan "MSC Divina", geçen yıl 430 geminin 620 bin 283 turisti getirdiği İstanbul’a, bir yılda tek başına 110 bin yolcu taşıyacak.

4 bin yolcu, 1500 personel

İtalya’nın Venedik Limanı’ndan yola çıkacak olan "MSC Divina", 4 bin yolcusu ve 1500 kişilik personelini İstanbul’a taşıyacak.

Düzenli olarak İstanbul’a uğrayan bu büyüklükteki tek gemi olan "MSC Divina", İstanbul’dan da Türk yolcularını alarak Ege-Adriyatik turu yapacak. 8 gün 7 gece süren rotasyonda gemi, Akdeniz’in ünlü limanları Bari, Katakolon, İzmir, İstanbul ve Dubrovnik’te demir atacak.

"MSC Divina"da 1751 kabin, 7 restoran, 20 bar ve yolcu salonu, 4 yüzme havuzu, spor salonu, bowling salonu ve 1700 metrekarelik "MSC Aurea Spa"nın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir ortak kullanım alanı yer alıyor.

4D sinema, Formula-1 simülatörü, 1600 kişilik Pantheon Tiyatro, Golden Jazz Bar, La Luna Piyano Bar yolcuların keyifli ve eğlenceli vakit geçirmeleri için hizmet veren mekanlardan sadece bir kaçı. Çocuklar da "Şirinler" temalı oyun alanında vakit geçirebiliyor. MSC gemilerinin vazgeçilmezi, ayrıcalıklı konsepti "MSC Yacht Club", "MSC Divina"da da bulunuyor.

Karşılama töreni

"MSC Divina" gemisi, Karaköy Mülkiye Amirliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve MSC Gemi Acenteliği AŞ tarafından, İstanbul Boğaz’ı girişinde sabah saatlerinde görkemli bir törenle karşılanacak.

2012 yılında yüzde 20 büyüyerek yaklaşık 600 kruvaziyer ile 800 bin kişinin gelmesi hedeflenen İstanbul’da kruvaziyer turizm sezonu, Cenova’dan yola çıkan "MSC Melody" gemisiyle açılmıştı. 205 metre uzunluğunda, 35 bin 143 groston ağırlığındaki "MSC Melody" gemisi, 1500 yolcusu ve 535 kişilik mürettebatı ile 16 Mart tarihinde İstanbul’a gelmişti.

Venedik'te Protesto edildi

İtalya’da çevreciler dev gemi Divina’nın kanallarıyla ünlü Venedik kentinden geçişinin engellenmesi için protesto gösterisi düzenledi. Çevreciler, turistik turlar kapsamında bölgeden geçen Divina gibi büyük gemilerin buradaki ekosistem ve tarihi yapıya zarar verdiğini savunuyor.

Posta Euronews

Eklenme tarihi: 04.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PLUTO Dalış Merk.
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 STARLINE
 TUNCMETE Denizcil..
 MERSİN Deniz ve T..
 MEGAMAR Denizcili..
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 GMARİN
 TROY M.A.T.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim