Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
4 Gemi ile 10.500 kişi geldi
İzmir dün 4 kruvaziyer gemisini birden aynı anda ağırladı. Kente personelle birlikte on bini aşkın turist geldi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "1, 2, 3, 4 yetmez. 5'e, 6'ya hatta 10 gemiye kadar yolu var. İzmir'in bunun için yeterli cazibesi, kapasitesi var. İhtiyacımız olan yeni liman ama bize bir liman da yetmez, iki liman istiyoruz" dedi.

Kruvaziyer turizmde her yıl büyük mesafe kat eden ve Akdeniz'in sektördeki yeni yıldızı haline gelen İzmir, dün 4 kruvaziyer gemisini birden ağırladı. Norwegian Cruise Line şirketinden N. Spirit, Pullmantur'dan Pullmantur Zenith, Carnival Cruise Line şirketinden Carnival Breeze ve ETS Turdan Agean Paradise gemileri dün İzmir Limanı'na yanaştı. 4 gemiden toplam 7 bin 200 yolcu inerken, yine gemilerden inen 3 bin 300 personel ile birlikte İzmir bir günde 10 bin 500 turist ağırladı.

Demirtaş, "Bu yoğun günü de başarıyla geçirdik. Geçtiğimiz yıl 504 bin turist ağırlamıştık. Bu yıl 650 bin turiste ulaşacağız. Gelen 4 gemi de İzmir'in her geçen gün kruvaziyer turizmde nasıl geliştiğinin kanıtı" dedi.

İzmir'in 4'den fazla gemiyi ağırlayabilecek bir kent olduğunu belirten Demirtaş, "1, 2, 3, 4 yetmez 5'e. 6'ya hatta 10 gemiye kadar yolu var. Biz de onu istiyoruz. 1, 2, 3, 4 yetmez. 5, 6 hatta 10 olsun istiyoruz.

LİMANLARIN ŞAMPİYONU

İzmir hiç de uzak olmayan bir gelecekte Akdeniz'in kruvaziyer limanları şampiyonu olacak. 10 gemiyi bile ağırlamalıyız. Bunun için elbette yeni liman gerekiyor. Onun için de ihale süreci ilerliyor ama şu anda gördüğümüz ilgi, büyük potansiyelimiz, 10 gemi gibi büyük hedeflerimiz yeni limanın da yetmeyeceğini gösteriyor. Bir liman ile bu sayılara ulaşamayız. Bu nedenle bir liman değil, iki yeni liman istiyoruz" diye konuştu. Akdeniz'de ve dünyada kruvaziyer şirketlerinin gözünün İzmir'de olduğunu, şirketlerin suya indirilen yeni gemilerini hemen İzmir seferlerine koyduğunu belirten Demirtaş, pek çok şirketin de tekrar veya ilk kez İzmir seferlerine başladığını söyledi.

YeniAsır

Eklenme tarihi: 08.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SARP Turizm
 AR Shipping
 REGENCY Ship
 SERVER Denizcilik..
 CEO Maritime Co.
 TURKON Holding
 İDÇ Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 MAYAMARINECYPRUS ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim